U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatie Tips voor de juiste keukenverlichting

Tips voor de juiste keukenverlichting

Tijdens het koken heb je goede verlichting nodig. Zéker als je met hete pannen of scherpe messen bezig bent. Verlichting is in de keuken dus essentieel. Naast dat het functioneel is kan je met verlichting ook heel veel sfeer aan jouw keuken geven. Wat voor soort keukenverlichting is er allemaal en welke heb jij nodig? Wij helpen je verder!

Keukenverlichting kan worden onderverdeeld in drie verschillende typen, namelijk: werkverlichting, sfeerverlichting en centrale verlichting.

Centrale keukenverlichting

Bij het uitkiezen van keukenverlichting kun je het best beginnen bij de basis. Dit is de centrale verlichting voor in de keuken. Deze verlichting verlicht de gehele keuken/ Hierbij wordt veel gekozen voor spotverlichting. Deze spots zijn draaibaar, waarmee de keuken vanuit verschillende richtingen perfect uitgelicht kan worden. Het is niet alleen praktischer maar de minimalistische en simpele uitstraling van de spotjes trekt veel mensen aan.

Wil je liever een eyecatcher in jouw keuken dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een mooie grote hanglamp in de ruimte te plaatsen. Dit versterkt prachtig de sfeer en stijl die al in jouw keuken gecreëerd is. 

Werkverlichting

Wanneer je de basisverlichting hebt uitgekozen, ga je verder met de werkverlichting. De naam zegt het al; werkverlichting is speciaal bedoeld om licht op je werk te schijnen en hangt voornamelijk boven werkplekken als het aanrecht en het fornuis. Deze verlichting voorkomt dat je in je eigen schaduw staat te werken en zorgt ervoor dat je ogen minder vermoeid raken.

keukenverlichting

Werkverlichting wordt voornamelijk aan de onderkant van hangende keukenkastjes geplaatst. Heb je geen hangende keukenkasten? Dan kun je ook kiezen voor richtbare spots in het plafond die de werkplekken verlichten. Uiteindelijk verschilt de werkverlichting per keuken en kun je het best in overleg gaan met of advies vragen aan een keukenspecialist. In onze showroom staat er altijd een specialist klaar om jou te helpen. Maak hier een afspraak!

Sfeerverlichting

Wonen en koken wordt steeds meer in één ruimte gecombineerd. Omdat de keuken steeds meer een verlengstuk wordt van de huiskamer, wordt sfeerverlichting steeds belangrijker. 

keukenverlichting

Als sfeerverlichting kun je het best gebruik maken van warm en dimbaar licht. Hierbij kun je de sfeer op ieder moment bepalen/aanpassen.

TipHeb je mooie vitrinekasten staan? Plaats daar dan LED-strips in, een prachtig voorbeeld van mooie en subtiele sfeerverlichting om je keuken net dat beetje extra's te geven!

Deskundig advies over keukenverlichting?

Wil je graag meer advies over keukenverlichting of wil je verdere inspiratie op het gebied van keukens en keukenapparatuur opdoen? Kom eens langs bij één van onze keuken showrooms bij jou in de buurt, of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan. Je kunt ook een afspraak maken of telefonisch contact met ons opnemen. Wij geven je deskundig advies en helpen je graag als je vragen hebt.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine