U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieAlle voordelen van een kokendwaterkraan op een rij

Alle voordelen van een kokendwaterkraan op een rij

De kokendwaterkraan biedt vele voordelen en word vaak gekozen wanneer men een nieuwe keuken aan het inrichten is. Is dit ook iets voor jouw keuken? Hierbij de kans om je helemaal te verdiepen in de wereld van de kokendwaterkraan

Hoe werkt een kokendwaterkraan?

Een kokendwaterkraan zorgt ervoor dat je binnen een enkele seconden kokend water kunt krijgen uit je normale kraan. Dit kan door de kokendwaterboiler die zich onder de kraan bevindt. In deze boiler wordt het water op hoge temperatuur en onder hoge druk bewaart zodat je altijd snel kokend water kunt gebruiken. 

Is zo'n kraan dan niet erg duur?

Nou, dat valt alles mee. Dit komt omdat de meeste mensen toch geen warmteleiding van de CV naar de keuken hebben. Er moet dan sowieso een boiler worden geplaatst en dat is een grote kostenpost.  Vergelijk de opties met een keukenadviseur. 

kokendwaterkraan

Hoe zit het met de veiligheid?

Kokendwaterkranen zijn erg veilig omdat ze niet zomaar aan te draaien zijn. Vaak zit er een kinderslot op zodat je dochter of zoon niet zomaar zijn of haar handen wast met kokend water. Daarnaast is het veiliger dan een pan of waterkoker die snel om kunnen vallen. 

Stijlvol

Omdat de kokendwaterkraan zo populair is, is deze in diverse designs te verkriijgen. Ben je benieuwd naar ons assoritment 3-in-1 waterkranen?  Maak een afspraak in onze showroom. 

Duurzaam

Ten slotte is een kokendwaterkraan preciezer in de hoeveelheid water die je nodig hebt. Je hebt nooit te veel water en verspilt daarom weinig. Daarnaast verspil je ook geen gas of elektriciteit met het koken van te veel water!

Daarnaast verbruikt de kokendwaterkraan helemaal niet veel energie. Het water wordt op kooktemperatuur bewaart en hoeft dus niet iedere keer opnieuw opgewarmd te worden. Ten slotte kun je de boiler vaak uitzetten als je de kokendwaterkraan lange tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent!

kokendwaterkraan

Meer informatie en inspiratie van Keukenstunter!

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over keukenkranen? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo duurzaam mogelijk in te richten. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine