U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieAlles over keukeneilanden

Alles over keukeneilanden

Gezellig allemaal rond het keukeneiland, het is het perfecte trefpunt in huis om samen te koken of een kopje koffie of thee te doen. Je hoeft dus nooit meer alleen de koken maar je doet dit voortaan in gezelschap, heerlijk toch! Daarnaast heb je met een keukeneiland extra ruimte waar je alle keukenspullen of inbouwapparatuur in kunt opbergen. Wil je meer weten over keukeneilanden? Lees dan snel verder!

Keukeneiland of kookeiland

Er zijn verschillende soorten keukeneilanden. Eilanden waaraan je praktisch bezig kunt zijn. Dit is dan bijvoorbeeld een spoel of kookeiland. Of eilanden die de sfeer in de keuken bevorderen, dit is bijvoorbeeld een keukeneiland met bar. Twijfel je tussen een eiland met bar of een kook/spoeleiland? Lees dan in onderstaande punten welk keukeneiland beter bij jou past.

keukeneilanden

 

  • Praktisch: Een kook/spoeleiland is praktischer dan een keukeneiland. Je kunt aan een kook of spoeleiland koken, afwassen en inbouwapparatuur plaatsen. Bij een keukeneiland met bar heb je daarnaast ook minder opbergruimte omdat er beenruimte onder het eiland moet zitten. Dus heb je meer ruimte nodig om te koken, bakken en opruimen? Dan is een kook of spoeleiland praktisch gezien handiger.
  • Gezellig: Heb je geen behoefte aan meer opbergruimte of kookruimte? Maar wil je van het keukeneiland juist een plek maken waar mensen samen komen? Dan is een keukeneiland met bar meer jouw stijl!

Keukeneiland plaatsen

Keukeneilanden zijn te vinden in allerlei soorten opstellingen, materialen, hoogtes en kleuren. Het is dus geen probleem als je een keukeneiland wilt plaatsen in jouw al bestaande keuken. Heb je niet zo'n grote keuken? Geen probleem ga dan voor een keukeneiland in schiereiland opstelling. Dit is een opstelling waarbij één zijde vastzit aan de muur of een keukenkast. Je profiteert van dezelfde voordelen, maar dan met iets minder ruimte.

Neem, voordat je een keukeneiland plaatst, eerst jouw eigen keuken onder de loep. Hoeveel ruimte heb je precies over voor een keukeneiland? En hoe zit het met de aansluitingen voor water, gas en elektra? Het is natuurlijk wel handig om alsnog in gesprek te gaan met een expert die alles weet over het plaatsen van keukeneilanden. Een afspraak met een keukenspecialist in een Keukenstunter naar keuze maak je hier

Keukeneilanden bij Keukenstunter

Meer informatie over keukeneilanden? Kom eens langs in één van onze showrooms verspreid door Nederland. Maak een afspraak bij ons of neem telefonisch contact met ons op. Alvast inspiratie opdoen? Ook dat kan! Download ons GRATIS inspiratiemagazine en geniet thuis al van de keukeninspiratie van Keukenstunter.

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine