U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieBen jij geïnteresseerd in de u-keuken?

Ben jij geïnteresseerd in de u-keuken?

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je meer weten over de u-keuken? Hieronder vertellen wij je alles over de u-keuken indeling en de voordelen die daarbij komen kijken. 

De basis van de u-keuken

Deze keukenindeling heeft haar naam te danken aan de letter ‘U’. En is dus opgedeeld in drie delen. In veel gevallen staan deze tegen drie zijden van de ruimte. Echter bestaan er ook u-keukens die tegen twee wanden staan, de derde zijde dient dan als kookeiland of bar.

u-keuken

Deze keukenindeling is erg gemakkelijk omdat alles binnen handbereik ligt. Je kunt rustig de lunch voor de kinderen klaarmaken terwijl je let op de kokende eieren. Daarnaast scheelt het heen en weer lopen. Deze keuken indeling is vooral erg fijn als je slechts een kleine ruimte tot je beschikking hebt. Dan gebruik je de keukenruimte en wanden die je hebt optimaal! 

Tip: Heb je een wat grotere ruimte tot je beschikking? Dan is er de mogelijkheid om een keukeneiland toe te voegen aan de u-keuken.

De voordelen

De voordelen van de u-keuken zijn:

  • Veel werkruimte: Met drie keukenvlakken heb je automatisch veel ruimte om te koken, bakken of eten klaar te maken. Vaak is er ook nog ruimte voor een bar wat koken extra gezellig maakt! Met zoveel werkruimte komt automatisch ook veel opbergruimte.
  • Alles bij de hand: Alles ligt/staat in de buurt als je jezelf ten midden van de u-vorm bevindt.
  • Ruimte voor creativiteit: Er is veel ruimte om je eigen stijl, interpretatie en creativiteit los te laten binnen deze keukenindeling. Plaats bijvoorbeeld een kookeiland bij je u-keuken!

u-keuken

Opties met deze indeling

De opties met de u-keuken zijn eindeloos. Omdat je deze keuken indeling op verschillende manieren kan interpreteren kun je er jouw eigen sfeer aan geven. Je kunt een kookeiland of bar toevoegen aan jouw u-keuken voor extra gezelligheid. Maar je kunt de u-keuken ook zo strak en rustig mogelijk houden als je kiest voor een moderne stijl. Op die manier vind je altijd de u-keuken die bij jou past!

Meer informatie of inspiratie?

Kom je er niet uit of wil je hulp van een ervaren keukenspecialist? Dan kun je altijd terecht in één van onze showrooms. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken. Wij helpen je graag! 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine