U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieBetonstuc in de keuken! Is het iets voor jou?

Betonstuc in de keuken! Is het iets voor jou?

Betonstuc in de keuken is een van de grootste trends in keukenland. De stoere en natuurlijke uitstraling is voor velen zeer aantrekkelijk. Maar is het ook iets voor jou? Daar kom je achter in dit inspiratielog. Al je vragen betreffende betonstuc in de keuken worden hier beantwoord. Lees dus snel verder!

Wat is betonstuc?

Betonstuc is een mortel van cement, fijne betondeeltjes en hars. Deze stuc wordt meestal gemixt en aangebracht door een stukadoor. Het laagje betonstuc dat wordt aangebracht is heel erg dun. Meestal rond de twee of drie millimeter. Doordat deze laag zo dun is, droogt de stuc heel snel op en ontstaat er een beton achtige uitstraling op je wand of vloer. Als je een beschermende impregneer laag toevoegt is de stuc volledig beschermt tegen water of vuil.

betonstuc in de keuken

Wat zijn de voordelen?

Wij sommen de belangrijkste even voor je op.

  • Multi toepasbaar: Omdat betonstuc bestaat uit een heel dun laagje is het mogelijk om betonstuc bijna overal toe te passen. Denk hierbij aan de wanden, de vloer maar ook het aanrechtblad, keukenkastjes en meer.

betonstuc in de keuken

  • Trendy en tijdloos: De betonlook is niet alleen trendy maar ook nog eens tijdloos. Door haar natuurlijke uitstraling kun je ontzettend goed combineren met betonstuc, past deze stuc in alle keukens en kun je gaan voor een andere stijl zonder de basis van de keuken te hoeven veranderen.
  • Variërend: Met betonstuc valt goed te variëren. Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar, zoals roest bruin, donkergroen, donkerblauw en natuurlijk grijs.
  • Goed te onderhouden: Doordat betonstuc geen voegen heeft is de oppervlakte met betonstuc gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast, als de stuc eenmaal geïmpregneerd is, wordt deze ook niet snel meer vies.

Wat zijn de nadelen?

Betonstuc heeft weinig nadelen. Maar er zijn toch een aantal punten die je mee kunt nemen in jouw overweging. 

  • Geen bijtende middelen: Het gebruik van chloor is niet goed voor de beschermende laag van de betonstuc en kan vlekken opleveren, houd hier dus rekening mee en vraag onze specialisten naar de juiste behandelingsmidddelen. 
  • Niet voor iedereen: De betonlook is niet voor iedereen, wil je zeker weten of het bij jou past? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerpNu mijn gratis 3D ontwerp inplannen

betonstuc in de keuken

Is betonstuc in de keuken iets voor jou?

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. 

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine