U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDé checklist voor jouw nieuwe keuken!

Dé checklist voor jouw nieuwe keuken!

Jouw nieuwe keuken aan het inrichten? Dan wil je natuurlijk niets over het hoofd zien. Dat kan best lastig zijn want er komt meer bij kijken dan je zou denken. Met deze checklist zie je de belangrijke aspecten niet meer over het hoofd!

1. De hoogte van jouw werkblad

Bepaal de hoogte van jouw werkblad goed van te voren en kies niet altijd voor de standaard maat. Het is belangrijk dat je rechtop aan je werkblad kunt staan zonder te hoeven bukken of te overstrekken. Als dit wel zo is kan dit op lange termijn klachten veroorzaken voor jouw rug. 

nieuwe keuken

2. Verlichting en ventilatie in jouw nieuwe keuken

Twee belangrijke elementen voor jouw nieuwe keuken zijn verlichting en ventilatie. Beiden vallen niet direct op, maar jouw keuken kan niet zonder. Ventilatie verwijdert kookluchtjes uit jouw keuken en zorgt voor een goede luchtkwaliteit. Verlichting is van belang om goed te kunnen werken in de keuken, maar heeft ook een grote invloed op de uitstraling van de keuken! Zorg dus voor een goede combinatie van natuurlijk licht en verlichting in de keuken en kies een juist afzuigsysteem!

3. Ergonomische indeling

De indeling van een keuken lijkt soms zonder enige logica in elkaar te steken. Hier kun je last van hebben. Denk daarom van te voren na over de indeling van jouw nieuwe keuken. Hierbij is de keuken driehoek het belangrijkst om rekening mee te houden. De keuken driehoek is de meest gelopen route in de keuken, dit is tussen de gootsteen, kookplaat en koelkast. Kies een goede indeling waarin deze elementen zich handig bij elkaar bevinden. 

4. Keukenstijl

Weet je al in welke stijl jouw keuken wordt ingericht?  De stijl kan bepalend zijn voor de apparatuur en meubels die je koopt, maar ook al voor de basis van jouw keuken. Bepaal daarom eerst in welke stijl je jouw keuken het liefst ziet. Dit wordt veel gedaan door moodboarden te maken op bijvoorbeeld Pinterest. Doe inspiratie op via onze Pinterest!

nieuwe keuken

Meer informatie over jouw nieuwe keuken?

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over jouw nieuwe keuken? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. Weet je al hoe jouw nieuwe keuken eruit gaat zien? Laat dan een gratis en vrijblijvend 3D-ontwerp maken, zo krijg je alvast een voorproefje van jouw keuken te zien!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine