U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe industriële keuken stijl

De industriële keuken stijl

Past een wat stoerdere keuken wel bij jou? Zoek je naar een keuken stijl die als basis ruwe en natuurlijke materialen heeft? Dan is een industriële keuken zeker iets om over na te denken. Wij leggen je alles uit over de industriële stijl en geven je een aantal tips.

Kenmerken industriële keuken

De industrïele keuken stijl is een stoere, strakke stijl met veel natuurlijke details. De keuken hoeft dus niet per se een donkere basis kleur te hebben. Nee, je kunt net zo goed gaan voor een witte, industriële keuken. De kernwaarden van een industriële keuken zijn:

  • ruwe, natuurlijke materialen (zoals hout en metalen)
  • veel ruimte
  • een stoere uitstraling

In kleur is dus nog niets besloten, donkere kleuren zijn meestal wel wat stoerder en daardoor is het eenvoudiger om een stoere uitstraling te creëren. Maar wil je dat liever niet, dan kun je ook kiezen voor een industriële keuken in een lichtere kleur als beige of wit. 

keuken

Wat past er in de industriële stijl?

Je kunt alle kanten op binnen deze stijl, toch zijn er een aantal tips waar je op kunt letten. Een aantal dingen die passen binnen de industrïele stijl zijn:

  • Natuurlijke kleuren: Om rust en een robuuste uitstraling te creëren is het vooral van belang dat je kiest voor natuurlijke kleuren. Kleuren als bruin, beige, grijs of donkergroen doen het super goed in een industriële keuken. Zij dragen daarnaast ook gelijk bij aan een stoere uitstraling. 
  • IJzeren details: Een industriële keuken is stoer maar ook strak. Mat-zwarte ijzeren details voldoen aan beide van deze kenmerken en deze kun je goed toevoegen in je keuken. Je kunt hierbij denken aan een matzwarte kraan, hanglampen of frame voor je keukenkasten. 

visual

  • Creëer ruimte: Probeer de industriële keuken zo ruim mogelijk in te richten, daardoor blijft hij overzichtelijk en strak. Je kunt je keuken ruim inrichten door te zorgen voor genoeg inbouwruimte voor je spullen, zodat je lekker veel beweegruimte overhoudt. 

Industriële keukens bij Keukenstunter

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Kom dan langs in één van onze showrooms verspreid door Nederland. Onze keukenspecialisten geven je advies over de juiste keukenstijl voor jou en als kers op de taart kun je een 3D-ontwerp laten maken van jouw droom keuken. Zo weet je zeker dat de keuken bij jou past en kom je niet voor verrassingen te staan. Maak alvast een afspraak en tot snel! 

 

 

 

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine