U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe juiste werkblad hoogte vind je zo!

De juiste werkblad hoogte vind je zo!

Natuurlijk, een mooi werkblad is ontzettend belangrijk, maar vergeet niet te letten op de hoogte van jouw werkblad. Het is erg belangrijk om de werkblad hoogte zo goed mogelijk af te stellen zodat je later niet last krijgt van lichamelijke klachten zoals nek- en schouderpijn. In dit blog geven wij je tips en informatie over welke hoogte van het keukenblad bij jou past.

Het meten van de juiste werkblad hoogte

In het algemeen is de standaard hoogte van 90 cm te klein voor de meeste mensen. Deze hoogte is gebaseerd op de gemiddelde lengte van de mens. Wil je zeker weten of deze hoogte wel bij jou past, dan kan je dit natuurlijk opmeten! Ga rechtop staan met je armen langs je lichaam. Buig je armen vervolgens vanuit je elleboog 90 graden. Je meet dan de afstand van de vloer tot je elleboog en neemt hier 10 cm van af. Je komt dan op de ideale hoogte voor jouw werkblad. Maar vraag voor de zekerheid aan één van onze keukenspecialisten wat goed bij jou past. Een nieuw werkblad in jouw keuken vraagt namelijk vaak om deskundig en op maat gemaakt advies. Dit bieden onze keukenspecialisten jou graag!

Tip: Heb je een gezin met lange en korte personen, neem dan de lengte van de persoon die het meest in de keuken staat.  

Keukenblad hoogte

Dikte van het werkblad

Naast de hoogte van jouw werkblad is het ook van belang om te kijken naar de dikte van het blad, dit is in het algemeen geheel een kwestie van smaak. Echter kan het wel zo zijn dat je bij een zwaar materiaal moet denken aan extra ondersteuning voor je werkblad. Kijk goed wat er binnen jouw stijl past. Wil je iets meer opvallen met jouw keuken? Dan is een werkblad van beton, hout of graniet een goede keuze, zeker als deze iets dikker is. Wil je een moderne stijl in de keuken dan raden wij een dunner werkblad aan.

Tip: Kies een aantal materialen die jouw interesse wekken en duik even diep in de voor- en nadelen. Zo kun je betere afwegingen maken!

Advies bij Keukenstunter

Wil je graag deskundig advies over jouw toekomstige keuken of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine