U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe keukentrends voor 2021

De keukentrends voor 2021

2020 kunnen we al bijna achter ons laten. Zin om het nieuwe jaar alvast goed te beginnen met een prachtige keuken? De afgelopen periode hebben wij mogelijke trends in de gaten gehouden en uiteindelijk vier van deze trends gekozen als dé trends voor 2021. Doe inspiratie op aan de hand van deze keukentrends en vind jouw nieuwe droomkeuken in één van onze showrooms.

Natuurlijke materialen

We gaan steeds meer aandacht besteden aan een duurzaam leven, en daar hoort natuurlijk ook een duurzame keuken bij. Die gemaakt is met natuurlijke materialen als, steen, hout en/of marmer. We zien het eigenlijk steeds vaker, marmer in de keuken. Dit is ook niet zo gek, het is prachtig en straalt vaak veel luxe en warmte uit. Gebruik marmer bijvoorbeeld voor je werkblad en achterwand en breng wat messing accenten aan in de keuken, dit is prachtig!

Is marmer niet helemaal jouw ding? Ga dan voor een houten keuken. Het voordeel van een houten keuken is dat het veelzijdig is en dus in veel keukenstijlen gebruikt kan worden. Maar het haalt zeker warmte in huis!

Keukentrends 2021

Slimme en duurzame keukenapparatuur

Alvast de oven aanzetten voordat je naar huis rijdt? Of vanuit je bed alvast je kopje koffie zetten? Even de koelkast in kijken tijdens het boodschappen doen? Tegenwoordig kan het. Heb je interessen in slimme functies in jouw keuken? Onze keukenspecialisten helpen en adviseren je graag.

Maar naast dat de keukens slim worden, zijn er ook nieuwe technologieën die vaak ook hand in hand gaan met duurzaamheid, omdat deze producten meestal energiezuiniger gemaakt worden.

Denk bijvoorbeeld eens aan inductiekookplaat met een geïntegreerde afzuiger. Hierbij heb je geen last meer van die grote lompe afzuiger. Omdat dit soort afzuigsysteem (meestal) niet zichtbaar is, past het in iedere keukenstijl. Zeker mooi als je een kookplaat op jouw keukeneiland wilt hebben.

Maar naast dat deze afzuiger erg mooi is, heeft het praktisch gezien ook nog eens veel voordelen. De afzuiging van onderaf werkt namelijk simpelweg beter en duurzamer. Doordat de afstand van van pan naar afzuigsysteem kleiner is, is hier minder energie voor nodig.

Wil je meer informatie over een geïntegreerd afzuigsysteem? Lees dan ons blog!

Keukentrends 2021

Jouw keuken staat centraal

Keukens zijn al lange tijd niet alleen maar om in te koken. Het is een ruimte waar iedereen graag samenkomt. In 2020 zagen we de woonkeuken steeds vaker, en wij denken dat dit in 2021 alleen nog maar meer zal toenemen. Doordat de keuken en woonkamer verbonden zijn met elkaar creëer je één grote ruimte in plaats van twee afgesloten losse ruimtes. Dit zorgt ervoor dat jouw gehele woonkamer/keuken direct een stuk ruimer lijkt.

Benieuwd naar alle voordelen van een woonkeuken? Lees dan ons blog.

Keukentrends 2021

Donkere keukens

Wat in 2020 ook al groeiende was, is de ‘zwarte keuken’. Mensen durven steeds vaker voor zwart of andere donkere kleuren te kiezen in de keuken. De zwarte keuken blijft prachtig en tijdloos en is perfect te combineren met verschillende materialen en kleuren. Zeker een mat zwarte keuken straalt heel veel luxe uit, en wordt echt een blikvanger in jouw huis. En omdat de meeste keukenapparaten ook zwart zijn, gaat dit mooi op in de rest van de keuken.

Kom alvast inspiratie opdoen in een van onze showrooms. En overleg met onze keukenspecialisten wat de opties voor jou zijn.

Keukentrends 2021

De keukentrends van 2021 bij Keukenstunter

Heb je vragen of wil je meer weten over de keukentrends voor 2021? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze. Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen of kunnen jou helpen met het vinden van inspiratie. Maak een afspraak of kom gewoon even binnen lopen. Wij zien je snel!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine