U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe meest ideale keuken indeling voor jou

De meest ideale keuken indeling voor jou

Een goede indeling van jouw keuken is belangrijk, vanuit zowel praktisch als ergonomisch oogpunt. Maar welke indeling is voor jou het meest ideaal? Dat is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

  • de beschikbare ruimte;
  • het budget;
  • jouw wensen en behoeften.

Om je te ondersteunen bij het kiezen, zullen wij een aantal van de meest gekozen keuken indelingen voor je uiteenzetten. 

Rechte keuken indeling

Een rechte keuken indeling is de basis van elke keukenopstelling. Alle kasten en keukenapparaten bevinden zich aan één wand. Deze opstelling is vooral geschikt voor smalle keukens of wanneer er slechts één wand beschikbaar is.

keuken indeling

Het voordeel van deze keuken indeling is dat het in iedere ruimte past en zeer praktisch is wanneer alles slim is ingedeeld. Een nadeel van de rechte keuken indeling is dat de rechte keuken compact is. Meer weten? Lees het uitgebreide blog over rechte keukens hier!

U-keuken

Een U-vormige keuken indeling heeft drie zijden. Deze keukenopstelling kan tegen 3 wanden geplaatst worden. Heb je twee wanden beschikbaar? Dit maakt niet uit, de derde zijde kan als kookeiland of bar gebruikt worden.

keuken indeling

Bij de U-keuken heb je veel werkplekken en opbergruimtes tot je beschikking. Dit maakt de U-keuken erg prettig om in te koken en bakken. Wil je meer weten over deze indeling? Je leest hier meer!

Hoekkeuken

De hoekkeuken is één van de meest populaire keuken indelingen. Deze indeling bestaat uit twee zijden die (meestal) beiden tegen een wand zijn geplaatst. Voor een efficiënte indeling, wordt de kookplaat meestal in het andere keukenblok geplaatst dan de spoelbak. 

keuken indeling

Een hoekkeuken heeft meer opbergruimte dan een rechte keukenopstelling. Daarnaast is de afstand tussen de keukenelementen kleiner en hoef je dus minder heen en weer te lopen. Wil je meer weten over deze geliefde keuken indeling? Lees hier meer!

Eiland keuken indeling

Een keuken met kookeiland is een zeer gewilde keuken indeling. Bij deze opstelling wordt los van de keuken een extra werkruimte gecreëerd; het kookeiland. Deze indeling wordt veelvoudig toegepast in een open keuken.

keuken indeling

Een keukeneiland geeft de mogelijkheid om koken en wonen met elkaar te combineren. Een kookeiland is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor extra sfeer. Meer info over deze indeling? Klik hier.

Alle keuken indelingen onder één dak

Wil je de meest gekozen keuken indelingen graag met eigen ogen bekijken en vergelijken? Bij Keukenstunter vindt je alle soorten keukens onder één dak. Kom eens langs bij één van onze showrooms en bekijk zelf wat de mogelijkheden zijn. Maak alvast een afspraak of neem contact op met één van onze vestigingen. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine