U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe moderne keukenstijl; strak en tijdloos

De moderne keukenstijl; strak en tijdloos

Eén van de meest populaire keukenstijlen, naast de landelijke keuken, is de moderne keuken. ‘Modern’ betekent voor iedereen iets anders. Toch zijn er een aantal overkoepelende eigenschappen van moderne keukens. Wat deze kenmerken zijn en hoe je deze toepast in je eigen keuken lees je in dit inspiratie blog. We sommen de belangrijkste eigenschappen voor je op en geven je tips om zelf een moderne keuken te creëren.

1. Strakke vormgeving

Moderne keukens hebben een strakke vormgeving met rechte lijnen en hoeken. Deze kenmerken geven de keuken een minimalistische uitstraling. Om dit effect te versterken, kies je voor greeploze kasten of lades en een strak werkblad zonder rondingen. Hang ook niet te veel op aan de wanden, om een rustige sfeer te houden.

moderne keuken

Je kunt wel bepaalde objecten als blikvanger neerzetten voor een speels effect. Kies bijvoorbeeld voor een aparte afzuigkap of opvallende kraan. Zorg ervoor dat je niet te veel eyecatchers neerzet; één of twee aandachtspunten zijn genoeg om de minimalistische uitstraling te behouden.

2. Moderne materialen en kleuren

  • Zwart/wit: In een moderne keuken wordt vaak gebruik gemaakt van één kleureenheid, zoals zwart of wit, met hier en daar een andere kleur als uitschieter. Je kunt zwart en wit mooi met elkaar combineren voor een rustig ogende keuken met een speels contrast.
  • Hout, marmer, metaal: Verschillende natuurmaterialen zijn erg mooi met elkaar te combineren binnen een moderne keuken. Kies bijvoorbeeld voor een houten werkblad of een marmeren muur bij je strakke zwarte keuken. Een kraan en spoelbak van goudkleurig metaal steken ook erg mooi af tegen witte of zwart tinten.

moderne keuken

  • Hoogglans of mat: Voor de fronten van keukenkastjes en lades kun je kiezen voor een hoogglans óf matte afwerking. Voor een moderne look zit je met hoogglans altijd goed, al is de matte moderne keuken ook erg in opkomst. 

3. High tech inbouwapparatuur

Inbouwapparatuur kan in een moderne keuken ook echt niet ontbreken; een inbouw koffiezetapparaat, een geïntegreerde inductie kookplaat en een ingebouwde combi-oven met stoomfunctie zijn mooie voorbeelden van luxe keukenapparatuur.

High tech keukenapparatuur van topkwaliteit kan in jouw moderne keuken niet ontbreken. Met een slimme koelkast houd je de voedselvoorraad en houdbaarheidsdatum van alle producten in de gaten. De high tech snufjes staan niet alleen mooi en minimalistisch maar zijn ook nog eens zeer functioneel. Denk eens aan de greeploze lades met soft-close techniek. Deze lades sluiten geruisloos en zacht als je er een duwtje aan geeft! 

Tip: Meer lezen over de greeploze stijl? Lees ons uitgebreide blog hierover!

Moderne keukens bij Keukenstunter

Wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van moderne keukens? Kom dan eens langs in één van onze showrooms bij jou in de buurt. Bij ons vind je alle mogelijkheden voor een moderne keuken die bij jou past.

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine