U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe perfecte keukenkraan voor in jouw keuken

De perfecte keukenkraan voor in jouw keuken

De keukenkraan is onmisbaar de keuken. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste kraan kiest voor jouw keuken. Toch kan de keuze van een nieuwe keukenkraan lastig zijn. Want waar moet je nu eigenlijk op letten als je een nieuwe keukenkraan wilt kopen? Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten onder elkaar, lees snel verder!

Welke bediening kies je?

De meeste keukenkranen zijn mengkranen en kun je bedienen met één of twee hendels. De kranen met één hendel zijn gemakkelijker te bedienen dan kranen met twee hendels, vooral als je, jouw handen vol hebt. Kranen met een automatische sensor gaan nog een stapje verder; deze kun je aanzetten door je handen simpelweg voor de sensor te bewegen. Je hoeft de kraan hierbij niet aan te raken, wat naast functioneel ook hygiënisch is als je bijvoorbeeld net kip hebt gesneden.

Lage of hoge uitloop?

Als je een nieuwe keukenkraan wilt kopen, kun je kiezen tussen kranen met een lage uitloop en kranen met een hoge uitloop. Een voordeel van een lage uitloop is dat je minder last hebt van rond spetterend water. Een hoge uitloop keukenkraan is juist weer ideaal als je (hoge) pannen met water wilt vullen. In moderne keukens wordt vaak gekozen voor een hoge uitloop, vanwege het stijlvolle, luxe uiterlijk van deze kranen.

Hoge uitloopkranen zijn er in verschillende vormen. Zo bestaat er onder andere de L-vorm, de C-vorm en de U-vorm. Deze keukenkranen zijn zo gevormd als de letters aangeven.

Tip: Let bij het kiezen van de vorm op de stijl die het best bij jouw keuken past. Kom je er niet uit? Vraag een keukenspecialist voor deskundig advies. 

Uittrekbare kop

Wil je nog meer praktische voordelen? Keukenkranen kunnen voorzien zijn van een uittrekbare kop. Hierbij kun je het einde van de uitloop lostrekken, waarbij er een slang tevoorschijn komt. Kranen met een uittrekbare kop zijn zeer flexibel en kunnen alle hoeken van de spoelbak bereiken. Ook als u twee spoelbakken heeft, is de uittrekbare kop erg handig.

De multifunctionele kraan

Naast keukenkranen die enkel koud en warm water geven, zijn er ook kranen die kokend, gezuiverd en bruisend water geven. Deze multifunctionele kranen zijn zeer praktisch en zorgen voor extra luxe in jouw keuken. Daarnaast bespaar je met deze kranen zowel tijd als energie/gas.

De gekleurde keukenkraan

Ten slotte kun je naast alle praktische voordelen ook esthetisch opvallen. Keukenkranen (en spoelbakken) zijn ook verkrijgbaar in verschillende in andere kleuren zoals; metaal, koper, goud, zwart of wit. Je kunt de kraan hiermee dé eyecatcher van de keuken laten zijn. Zo valt een gouden keukenkraan met spoelbak extra op in een strakke zwarte keuken en zorgt dit voor een luxe, stijlvolle uitstraling.

keukenkraan

Jouw nieuwe keukenkraan kopen bij Keukenstunter

Wil je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van keukenkranen? Of wil je wat inspiratie opdoen op keukengebied? Kom dan eens langs in één van onze luxe keuken showrooms bij jou in de buurt. Onze keukenspecialisten geven je graag advies. Je kunt een afspraak maken in één van onze vestigingen of gewoon even langs komen. We zien je graag binnenkort bij Keukenstunter!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine