U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDit zijn de voordelen van een woonkeuken

Dit zijn de voordelen van een woonkeuken

De keuken is al lang geen ruimte meer waar alleen wordt gekookt. Maak kennis met de woonkeuken, een keuken waarin geleefd en gekookt wordt! De woonkeuken heeft een interessante en ruime keuken indeling. Benieuwd? Wij zetten de feiten en voordelen op een rij!

Wat is een woonkeuken?

Een woonkeuken is meestal een vrij een grote keuken waarin niet alleen gekookt wordt, maar die ook dient als ruimte om in te leven. Keukenstijlen en -indelingen blijven altijd in beweging.

Voorheen was het vanzelfsprekend dat de keuken zich bevond in een aparte kamer, afgescheiden van de woonkamer/eetkamer. Maar tegenwoordig zie je dat deze bijna altijd zijn verbonden. 

woonkeuken

Hierdoor worden de keuken en woonkamer één grote ruimte. Dat biedt voor veel mensen de volgende voordelen. 

1. Ruimte

Doordat de keuken en woonkamer verbonden zijn met elkaar creëer je één grote ruimte in plaats van twee afgesloten losse ruimtes. Dit zorgt ervoor dat jouw gehele woonkamer/keuken direct een stuk ruimer lijkt.

Er staan immers geen muren of deuren die de ruimte verkleinen. Door de ruimtelijkheid oogt de woonkeuken een stuk lichter en voelt de gehele ruimte groot aan. 

2. Samenhang & gezelligheid

De woonkeuken wordt een plek in huis om in te koken, bij te praten na het werk, te eten en ’s avonds met vrienden wat te drinken en gezellig te kletsen. Dat zorgt voor een behaaglijke en gezellige sfeer in huis! Daarnaast biedt een woonkeuken samenhang in de stijlen binnen het huis. Kies je voor een woonkeuken dan hebben de woonkamer en de keuken dezelfde stijl en creëer je nog meer ruimte!

3. Keukeneiland

De woonkeuken wordt regelmatig gecombineerd met een keukeneiland. Bij deze opstelling bestaat de woonkeuken uit twee delen: 

  • Het eerste deel van de keuken staat volledig tegen een wand aan. Dit deel bestaat uit kasten en apparatuur.
  • Het tweede deel (het eiland) is de plek waar gekookt, gepraat en soms zelfs ook gegeten wordt. Er is ook mogelijkheid tot een bar, dit maakt de keuken zeer huiselijk en gezellig.

woonkeuken

Advies bij Keukenstunter

Wil je graag deskundig advies over jouw toekomstige keuken of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine