U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieEen geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat!

Een geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat!

Wil je af van die enorme afzuiger in de keuken? Dat is begrijpelijk, want het kan veel subtieler en praktischer. Een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem is niet alleen veel mooier in de keuken, maar ook nog eens veel handiger. Waarom en wat er dan handiger aan is lees je allemaal in dit inspiratieblog, volledig gewijd aan het geïntegreerde afzuigsysteem, of ook wel 'downdraft' systeem genoemd. 

Hoe werkt het?

Een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem heeft de afzuiger aan de voorkant, achterkant of in het midden van de kookplaat. Dit zorgt ervoor dat deze de stoom en luchtjes van de pannen niet van boven, maar uit onder opgezogen worden. Vandaar dat dit systeem ook wel het downdraft systeem wordt genoemd. Wil je meer ontdekken over de voordelen van een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem? Lees dan vooral verder!

geïntegreerd afzuigsysteem 

De voordelen van een geïntegreerd afzuigsysteem

Dit type afzuigsysteem kent vele voordelen, zowel esthetische als praktische. Wij zetten een aantal voordelen even kort voor je op een rij.

Esthetisch:

  • Het past bij iedere keukenstijl: omdat het afzuigsysteem (meestal) niet zichtbaar is, past iedere keukenstijl bij het geïntegreerde afzuigsysteem.
  • Onbelemmerd zicht: er zit geen grote afzuigkap meer in de weg die het zicht in de keuken belemmerd.

Praktisch:

  • Geen geurtjes: het grootste voordeel is dat een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem alle geurtjes direct opzuigt, zonder dat ze eerst omhoog stijgen naar de afzuigkap.
  • Stiller: doordat de afzuiger dichterbij de pannen staat, kost het minder kracht om alles op te zuigen, dit resulteert in een stillere afzuigkap.
  • Duurzamer en beter: de afzuiging van onderaf werkt simpelweg beter en duurzamer. Doordat de afstand van van pan naar afzuigsysteem kleiner is. 
  • Gemakkelijk: een afzuigsysteem dat zich in de kookplaat bevindt is gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken. Daarnaast wordt het ook minder vaak vergeten, omdat dit type meer in het oog ligt.

geïntegreerd afzuigsysteem

Ons aanbod

Je kunt een selectie van ons aanbod aan kookplaten met afzuigmodule hier bekijken. Je bent ook altijd welkom in onze showrooms voor het volledige aanbod! Wij kunnen je in onze showroom ook deskundig en vrijblijvend advies geven over de keuzes. Het uitzoeken van een nieuwe keuken en/of kookplaat is niet zomaar iets en dat begrijpen wij! Maak een afspraak of bel met ons!

Advies bij Keukenstunter

Heb je advies nodig of wil je inspiratie op doen in een showroom? Kom dan langs in één van onze Keukenstunter vestigingen. Onze keukenadviseurs staan voor je klaar om je te adviseren over de perfecte kookplaat!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine