U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieEen keuken met soft-close techniek

Een keuken met soft-close techniek

Een keuken waarin de lades rustig sluiten zonder dat je extra voorzichtig hoeft te zijn, dat klinkt ideaal! Lees hier meer over de soft-close techniek in de keuken. 

Wat houdt soft-close techniek in?

De soft-close techniek wordt met name toegepast op greeploze lades en kasten. Dit beperkt zich niet per se tot de keuken maar kun je terug vinden in het gehele huis. Greeploos is zeer modern en van deze tijd, hier wordt dan ook vaak voor gekozen. Een greeploze lade is vooral in de keuken een grote trend en is gemakkelijk in gebruiken. Enkel het sluiten van een lade of kast zonder grepen gaat minder gemakkelijk. Meestal duw je deze dicht, helaas kan dit schade aan jouw keuken geven. Om deze reden is de soft-close techniek ontworpen. Met deze techniek sluiten en lade of kast zachtjes, ook al duw je deze dicht. Ideaal dus voor greeploos, maar ook voor lades met een greep een fijne toevoeging!

greeploze lade

Hoe werkt de soft-close techniek?

Soft-close, of ook wel easy close, kan op twee manieren worden toegepast in jouw kast of lade.

  1. Er worden langzaam sluitende scharnieren bevestigd, hierbij valt de lade zacht dicht, ook als je deze een krachtige zet geeft.
  2. Er wordt een rubberen dop aan de binnenkant van de kast of lade geplaatst, deze zorgt voor een zachte sluiting.

Optie één wordt tegenwoordig het vaakst toegepast, dit komt omdat deze techniek ook goed werkt als je een harde zet tegen de lade of kast geeft.

Is het iets voor jouw keuken?

Soft-close in de keuken kan extra kosten met zich mee brengen, echter is dat het, vooral bij een greeploze keuken, zeker waard. Zonder soft-close techniek sla je jouw lades of kastdeuren harder dicht en heb je eerder last van schade. Je kunt het dus zien als een investering voor de duurzaamheid van jouw keuken!

Meer informatie over jouw nieuwe keuken?

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over jouw nieuwe keuken? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

soft-close techniek

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. 

Weet je al hoe je jouw keuken wilt inrichten? Vraag dan een gratis 3D-ontwerp aan. Zo kun je middels een VR-bril zien hoe jouw keuken er in het echt uit ziet!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine