U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieGeen voedselverspilling meer in jouw keuken!

Geen voedselverspilling meer in jouw keuken!

Iedereen probeert zo min mogelijk voedsel te verspillen, toch is dat vaak nog lastiger dan je van te voren denkt. Vooral het inschatten van de juiste hoeveelheden en het inschatten van de houdbaarheid. In dit blog hopen wij jou te inspireren om voedselverspilling te verbannen uit jouw keuken!

Tip 1: In de vriezer blijft het nog heel lang goed

Tip 1 gaat over het eten dat je te veel hebt gemaakt. Het is soms lastig om in te schatten hoeveel eten nu precies geschikt is voor het aantal eters en ook komt het veel voor dat er onverwacht minder eters zijn dan je denkt. Vooral met kinderen kan dit extra lastig in te schatten zijn.

Maar heb je restjes over? Vries ze dan gewoon in! Super handig voor een dag dat je niet zoveel zin hebt om te koken. Heb je verse groenten over? Kook ze twee minuten en laat het afkoelen. Ze blijven daarna nog een jaar (!) goed in de vriezer. Wel even de datum erop zetten natuurlijk. Zorg dus dat je een goede vriezer in jouw keuken hebt waar je genoeg maaltijdrestjes of hapjes in kunt bewaren! Bekijk onze vriezers hier!

Tip 2: Bewaar jouw eten goed

Het bewaren van eten moet op de juiste manier zodat het eten zo lang mogelijk goed blijft. Brood bewaar je bijvoorbeeld het best op kamertemperatuur en eieren zet je bijvoorbeeld met de punt naar beneden in de koelkast.

 

Fruit uit de tropen zoals ananas, kiwi, banaan en mango kun je ook het best buiten de koelkast bewaren. Ook binnen de koelkast kun je groenten extra lang vers houden middels de speciale vershoud lades. Bekijk onze koelkasten hier!

Tip 3: Gebruik je zintuigen tegen voedselverspilling!

Veel houdbaarheidsdatums zijn niet per se redelijk. Gebruik daarom altijd je zintuigen om te controleren of bepaald eten nog door de beugel kan.

Met vis, vlees, eieren en zuivel is het goed om sowieso naar de houdbaarheidsdatum te luisteren, maar bij andere producten kun je er misschien nog iets van maken! Het lekkerste bananenbrood maak je bijvoorbeeld met bruine bananen en zachte tomaten zijn nog heerlijk in een soep! Lees hier meer tips. 

voedselverspilling

Meer informatie en inspiratie van Keukenstunter!

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over bijvoorbeeld het tegengaan van voedselverspilling? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo duurzaam mogelijk in te richten. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine