U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe greeploze keuken

De greeploze keuken

Liehebber van een strakke en moderne keuken? Dan kun je bijna niet zonder greeploze keukenlades en kasten in je (nieuwe) keuken. Een greeploze keuken zorgt voor een minimalistische uitstraling wat perfect past binnen de moderne stijl. Maar wat voor soorten greeploze keukens zijn er en welke past het best bij jou? Lees het in ons blog, zo ben je weer helemaal up-to-date!

Soorten greeploze keuken

Je kunt een greeploze keuken op verschillende manieren interpreteren. Greeploos betekent officieel, dat er bij de lade of kast een andere techniek is gebruikt om de lade of kast te openen dan een handvat. Dit kan dus van alles beteken, wij noemen de meest voor de hand liggende greeploze technieken voor je op.

  • Greeplijst: Deze manier van greeploos heeft nog iets weg van een greep maar voldoet wel aan het strakke design dat een greeploze lade heeft. Bij de greeplijst techniek is er aan de boven- of onderkant van de lade een inkeping waar je de lade of kast mee open kunt trekken. 
  • Tip on: Met deze techniek open je de keukenlade met een duwtje tegen de la. Deze opent dan vanzelf en gaat ook weer met een duwtje dicht.
  • Lange fronten: Een keuken met lange fronten zorgt ervoor dat keukenlades uitsteken en dat je deze dus gemakkelijk kunt openen zonder handvat. 

greeploos

Voordelen van een greeploze keuken

Een greeploze keuken staat niet alleen mooi in je interieur maar biedt ook een aantal andere voordelen. Allereerst laat het jouw keuken optisch groter lijken. Dat is ideaal voor beperktere  ruimtes of voor keukens met veel accessoires. Daarnaast zijn de lades zonder greep met de tip-on techniek ook gemakkelijker te openen. Ook lades op lagere hoogte zijn gemakkelijk te openen met een duwtje van de voet of knie. Tot slot kun je greeploze keuken zeer gemakkelijk schoonmaken! 

Tip: Om nog langer te kunnen genieten van je greeploze keuken, kun je gebruik maken van soft-close techniek in je keukenlades. Dit betekent dat de lades (hoe hard je ook duwt) altijd rustig en zacht sluiten. 

greeploos

Greeploze keukens bij Keukenstunter

Ben je geïnteresseerd in een greeploze keuken of ben je op zoek naar een andere soort keuken of keuken stijl? Kom dan eens langs in één van onze showrooms. Onze keuken specialisten helpen je graag aan de hand van een 3D-ontwerp en eerlijk advies. Kom langs of maak alvast een afspraak online. Tot snel!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine