U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieHaal de winter sfeer in uw keuken

Haal de winter sfeer in uw keuken

In de winter is de keuken een plek waar volop geleefd wordt. In de keuken is het behaaglijk en warm, een gezellige plek om met de hele familie het kerstdiner te bereiden. Het is dan wel belangrijk dat jouw keuken klaar is voor de strenge winter. Daarom hier een aantal tips om jouw keuken winter klaar te maken.

Check, check, dubbelcheck

Het is aan te raden om jouw keuken volledig te controleren op gebreken en mankementen. Kijk ’s winters daarom regelmatig alles na. Denk daarbij aan de afvoer van je spoelbak en vaatwasser, loszittende scharnieren of grepen en zelfs de toestand van de stopcontacten. Deze checks voorkomen slijtage en lekkage.

‘O dennenboom’

Een dennenboom geeft jouw keuken dat extra beetje sfeer in de winter. Je kunt natuurlijk gewoon je kerstboom in de keuken zetten, maar het kan ook anders. Doe bijvoorbeeld dennentakken in een vaas in plaats van bloemen, een paar rode accessoires erbij en het geeft de keuken gelijk een andere sfeer. Er bestaan ook leuke kransen van dennentakken, leuk voor op tafel of voor het keukenraam. Daarnaast zijn kerstbomen ook verkrijgbaar in kleine varianten. Het staat heel gezellig in jouw keuken en je kunt de boom versieren met een kort lichtsnoer en kleine kerstballen of nep sneeuw.

visual

 

De tuin naar binnen

In de winter heb je minder aan je groentetuin. Haal daarom de lekkerste kruiden of mooiste bloemen gewoon naar binnen. Veel kruiden kunnen prima binnen groeien, zolang ze maar voldoende daglicht zien. Zet ze daarom bijvoorbeeld in je vensterbank. Daarnaast kun je ze gelijk gebruiken in lekkere gerechten zonder eerst naar buiten te hoeven door de kou. 

Verlichting

Rond de donkere winterdagen is verlichting ontzettend belangrijk. Het brengt veel sfeer en warmte in huis. Nu hoef je voor gezellige verlichting niet gelijk hele nieuwe verlichting te kopen maar je kunt je keuken door middel van kleine veranderingen al heel gezellig maken. Kies bijvoorbeeld voor een andere kleur licht dan wit, ga voor een gele of oranje kleur. Deze kleuren stralen meer warmte en gezelligheid uit. Daarnaast zijn een aantal kaarsen op de keukentafel of het keukeneiland natuurlijk altijd een goed idee. Kaarsen geven een echt winters gevoel en je kunt ze in alle vormen, kleuren en geuren kopen.

visual

Wintersfeer bij Keukenstunter

Kom langs bij een Keukenstunter vestiging bij jou in de buurt en ontdek hoe je jouw keuken winter klaar kunt maken. Vraag advies aan onze Keukenspecialisten of kijk rustig rond in onze uitgebreide showrooms. Wil je zeker weten dat er een specialist voor je klaar staat op een bepaalde datum en tijd? Maak dan alvast een afspraak.

We hopen u snel te zien!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine