U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieHandige tips voor het schoonmaken van je keuken

Handige tips voor het schoonmaken van je keuken

Het schoonmaken en onderhouden van je keuken is niet het leukste om te doen, maar het is wel nodig. Maak het jezelf gemakkelijk met onderstaande tips! Zo heb je jouw keuken brandschoon in slechts een aantal stappen.

De keuken schoonmaken: de basis

Volg ons handige stappenplan om je keuken zo efficiënt mogelijk schoon te maken. 

1. Opruimen: Je kunt je keuken alleen schoonmaken als je de ruimte hebt. Zorg daarom voor een opgeruimde keuken voordat je begint met schoonmaken.

2. Kastjes en keukenblad: Maak de kastjes en het keukenblad schoon met een nat doekje met zeep. Werk hierbij van boven naar beneden.

3. Fornuis: Ook het fornuis maak je schoon met een doekje met zeep. Als je een kookplaat hebt maak je het fornuis heel snel schoon, met een gasfornuis moet je de pannenhouders los schoonmaken.

4. Keukenapparatuur: Nu is de rest van jouw keukenapparatuur aan de beurt. Denk hierbij aan de oven, magnetron, koelkast en eventueel zelfs de vriezer. Voor ieder van deze apparaten geldt: een doekje langs de buitenkant, het apparaat leegruimen en de binnenkant schoonmaken. 

5. Vegen en dweilen: Als laatste veeg en dweil je de keukenvloer. Alle kruimels die door het schoonmaken op de grond zijn gevallen pak je dan direct mee.

Handige tips

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk je keuken grondig schoon te maken. Daarom bieden wij je handige tips voor het schoonmaken van jouw keuken. 

  • Heb je bijvoorbeeld last van hardnekkige vlekken in de oven of magnetron? Haal een doekje met allesreiniger door de binnenkant. Let wel op dat de oppervlakte afgekoeld is voor je begint. Nare geurtjes krijg je eruit door een bakje water met citroenpartjes in de oven of magnetron te plaatsen en te verwarmen. Zo voelt je oven weer als nieuw!
  • Kalkaanslag? Dit is vaak hardnekkig en lastig te verwijderen. Met (schoonmaak)azijn verwijder je handig en snel kalkaanslag uit de gootsteen, zo kun je chemische middelen zoals bleek uit de weg gaan.

schoonmaken keuken 

Advies en inspiratie bij Keukenstunter

Heb je vragen of wil je meer keuken inspiratie opdoen? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze. Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen of kunnen jou helpen met het vinden van inspiratie. Maak een afspraak of kom gewoon even binnen lopen. Wij zien je snel!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine