U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieHet onderhouden van jouw keuken en apparatuur

Het onderhouden van jouw keuken en apparatuur

Keukenapparatuur onderhouden kan ingewikkeld zijn. Regelmatig onderhoud kan schade op de lange termijn voorkomen en dus heel wat kosten besparen! Een aantal handige tips zijn daarom niet overbodig. In dit blog gaan we in op de belangrijkste tips voor het onderhouden en schoonmaken van jouw keuken(apparatuur)

Algemene onderhoudstips

Er bestaan een aantal gemakkelijke onderhoudstips die je makkelijk iedere dag kunt toepassen. Wij zetten ze even kort voor je op een rijtje. 

  • Pak dagelijks of om de paar dagen een dweiltje met een lauwwarm sopje en maak alle keukenkastjes en het werkblad schoon.
  • Gebruik geen schuursponsje bij het afnemen van het keukenblad of de keukenkastjes, dit geeft krassen.
  • Laat water niet onnodig liggen maar wrijf het droog met een droge doek.

Hiermee voorkom je groot onderhoudswerk en houd je jouw keuken lang mooi.

keukenapparatuur

De koelkast onderhouden

Het onderhouden en schoonmaken van je koelkast is een klusje dat wel enigzins werk vereist. Dit komt omdat de inhoud van de gehele koelkast eruit gehaald moet worden voor je deze schoon kan maken. De belangrijkste tip is dan ook, wacht tot jouw koelkast enigszins leeg is en maak de kast schoon voordat je boodschappen gaat doen. Het meest praktisch is om alle planken en lades uit de koelkast te halen en deze schoon te maken. Hierna kun je de achterkant en zijkanten van de binnenkant van de koelkast schoonmaken.

De vaatwasser

Niet het leukste klusje, maar wel van groot belang. Het regelmatig onderhouden van de vaatwasser zorgt ervoor dat deze langer mee gaat en dat deze goed blijft werken. Om jou te helpen met het schoonmaken en schoon houden van jouw vaatwasser hebben wij vier simpele stappen opgesteld. Deze staan uitgebreid beschreven in dit inspiratie blog

Vergeet de afzuiger niet!

De afzuigkap voorkomt etensgeurtjes en zorgt voor schone lucht. Vergeet deze daarom niet met enige regelmaat mee te nemen in jouw schoonmaak routine! De buitenkant kun je prima afnemen met een heet water en schoonmaakmiddel, maar de binnenkant dient wel goed ontvet te worden. 

Keukenapparatuur bij Keukenstunter

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over keukens of keukenapparatuur? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. 

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine