U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieHet verschil tussen een gas- en elektrisch fornuis

Het verschil tussen een gas- en elektrisch fornuis

Twijfel jij tussen een gasfornuis of elektrisch fornuis? Aan beide opties zitten voor- en nadelen, overweeg deze voordat je jouw nieuwe fornuis aanschaft. Wij van Keukenstunter vinden het belangrijk dat jij rustig en zeker jouw keuken en bijpassende keukenapparatuur kiest. Overhaaste beslissingen zijn nooit goed. Lees je daarom in over de verschillen tussen een gas- en elektrisch fornuis!

Elektrisch fornuis

Een elektrisch fornuis wordt ook wel gezien als het fornuis van de toekomst. Voor nu is de elektrische kookplaat nog niet veel milieu zuiniger dan een gaskookplaat, maar dit zal in de toekomst verbeteren. Andere voordelen van een elektrisch fornuis zijn:

  • Veel innovatie en nieuwe mogelijkheden 
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Veel verschillende kookzones 
  • Veiliger, met kinderslot en geen open vuur.

fornuis

Toch zitten er ook nadelen aan een elektrisch fornuis, hij is vaak iets prijziger dan een gasfornuis en het opwarmen en afkoelen duurt vaak wat langer. Daarnaast moet een elektrisch fornuis en oven vanwege het hoge vermogen worden aangesloten op een aparte groep of op krachtstroom.

Gas fornuis

Een gasfornuis heeft een gastoevoer. Wanneer je draait aan de knop van het gasfornuis of gaskookplaat opent de gastoevoer en wordt gas met vuur omgezet in warmte. Je kunt de warmte heel precies regelen en ziet gemakkelijk of het vuur te hoog of te laag staat. Van roestvrijstalen hapjespan tot wok: elke pan mag je op het vuur zetten bij een gasfornuis. In bijna elk Nederlands huis zit wel een gasaansluiting. Echter wordt de overgang naar elektrisch koken steeds groter en zitten in nieuwbouwhuizen tegenwoordig geen gasaansluitingen meer.

fornuis

Toch zijn er ook een aantal nadelen aan koken op gas. 

  • Veel verlies van warmte: geen efficiënt energieverbruik.
  • Schoonmaken is lastig door pannendragers en branders.
  • In de toekomst zal elektrisch koken beter voor het milieu worden.

Ons assortiment

Wij verkopen beide fornuizen, welke jij kiest hangt natuurlijk geheel van je eigen smaak af. Weet je al welk fornuis geschikt voor jouw keuken is? Bekijk dan ons aanbod aan gasfornuizen en elektrische platen. Misschien ligt jouw nieuwe fornuis wel gewoon in ons assortiment!

Advies van Keukenstunter

Heb je vragen of wil je meer weten over fornuizen? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze. Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen of kunnen jou helpen met het vinden van inspiratie. Maak een afspraak of kom gewoon even binnen lopen. Wij zien je snel!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine