U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieHoe bespaar je tijd in de keuken?

Hoe bespaar je tijd in de keuken?

Heb je na een lange dag werken niet altijd zin om veel tijd in de keuken te besteden? Geen zorgen, wij hebben een aantal tips om ervoor te zorgen dat je minder tijd in de keuken hoeft te besteden. Lees snel verder!

Keukenapparatuur

Keukenapparatuur is onmisbaar in de keuken. En met de technologie van tegenwoordig is er steeds meer mogelijk. Zo hebben we veel apparaten met slimme functies, waarmee jij heel veel tijd in de keuken kunt besparen!

tijd besparen

  • Koelkast: De slimme koelkast zorgt ervoor dat boodschappen doen stukke gemakkelijker wordt. En kan aan de hand van restjes in de koelkast recepten samenstellen. Dit scheelt voor jou tijd en zo wordt er ook geen voedsel meer verspild.
  • Oven: Met een slimme oven kan je heel veel tijd besparen. Zo verwarm je de oven alvast voor voordat je naar huis vertrekt. Vaak heeft een slimme oven ook een zelfreiniging functie. Is dat niet ideaal?!
  • Kokend waterkraan: Wil je meteen kokend water in de pan? Dit kan met een kokend waterkraan! Zo hoef je niet meer te wachten tot het water in de pan op de juiste temperatuur is. Tip: Kook meerdere groenten in één pan, dit scheelt achteraf nog een extra pan om af te wassen! Pasta, aardappelen en rijst kunnen namelijk gemakkelijk samen met groenten in één pan!

Wil je meer weten over de slimme functies in de keuken? Lees dan ons uitgebreide blog!

Opgeruimd en schoon werken

Dit is misschien een van de meest vervelende klussen, maar het kan wel achteraf echt wat tijd besparen. Als je namelijk zoveel mogelijk tijdens het koken opruimt en schoonmaakt, dan kan dit achteraf heel veel tijd schelen. Dit is niet alleen maar fijn tijdens het koken, maar bespaart ook nog eens wat tijd na het koken.

Lees ons blog voor meer informatie over het (her)inrichten van jouw keukenkasten!

tijd besparen

De juiste indeling voor jouw keuken

Een goede keukenindeling is belangrijk, vanuit zowel praktisch als ergonomisch oogpunt. Maar ook gebruiksvriendelijkheid speelt hier een grote rol, want hoe beter de indeling, hoe sneller je kunt werken in de keuken. Een goede keukenindeling bereken je met de werkdriehoek. Hiermee houd je rekening met de afstand tussen de kookplaat, koelkast en spoelbak. Hoe kleiner de driehoek, hoe efficiënter je te werk kunt gaan! Wij raden het aan om tussen de spoelbak en kookplaat een afstand van maximaal 2 meter te gebruiken, omdat je deze het meest gebruikt tijdens het koken. Natuurlijk kun je ook een van onze keukenspecialisten om advies vragen!

Keuken inspiratie bij Keukenstunter

In onze keuken showrooms verdeeld over heel Nederland assisteren wij je graag bij jouw aanschaf. Samen met jou stellen wij jouw droomkeuken samen. Wil je meer informatie over hoe je meer tijd kunt besparen in de keuken, of ben je toe aan advies? Twijfel niet en neem contact met ons op!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine