U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieHouten keukentrend 2021

Houten keukentrend 2021

Ben je toe aan een nieuwe keuken en wil je graag een warme sfeer in huis halen? Dan is een houten keuken misschien iets voor jou. Wij geven je graag alle voordelen die een houten keuken met zich meebrengt. Lees snel verder!

Echt hout of houtlook

Voordat je de keuze voor een houten keuken maakt, is het belangrijk om eerst te bedenken of je een natuurlijke houten keuken wilt, of alleen een keuken met houtlook. Een houten keuken vraagt namelijk om regelmatig onderhoud. Heb jij hier niet altijd de tijd en het budget voor, dan is een keuken met houtlook de perfecte oplossing voor jou! Houtlook keukens zijn gemaakt met kunststof. En zijn bijna niet van natuurlijke houten keukens te onderscheiden. Keukens met een houtlook zijn voordeliger, verkleurt minder en is het beter bestand tegen vochtigheid. Wil je alvast inspiratie opdoen? Bekijk dan snel onze complete keukens!

houten keuken

Voordelen van een houten keuken

Natuurlijk heeft een houten keuken ook veel voordelen. Het geeft namelijk enorm veel sfeer aan jouw huis, omdat het zo’n warme uitstraling heeft. Naast sfeer heeft hout in de keuken nog veel meer voordelen. Wij noemen de belangrijkste voor jou op:

  • Hout is makkelijk te bewerken. Heb je dus ooit een kleine beschadiging, dan kan dit snel opgelost worden. En ben je toe aan een nieuwe look? Dan kan je er altijd voor kiezen om jouw keuken een nieuw kleurtje te geven en het te verven.
  • Hout staat in veel keukenstijlen prachtig. Zoals bijvoorbeeld: de landelijke keuken, industriële keuken en moderne keuken. Combineer je het met beton, dan heb je een prachtige duurzame en natuurlijke keuken. Omdat hout zo veelzijdig is, zal het ook een lange tijd meegaan!
  • Hout een natuurlijk product en daarom ook een stuk duurzamer. Ben je dus fan van de natuurlijke en robuuste look die hout geeft, dan is dit de perfecte optie voor jou!

Tips voor het aanschaffen van een houten keuken

Elk soort keuken heeft zo zijn gebruiksaanwijzing, zo ook de houten keuken. Wij geven je hier enkele tips waar je op moet letten met een houten keuken:

  1. Het is belangrijk om voordat je een houten keuken aanschaft eerst de luchtvochtigheid te meten. Jouw houten keuken kan namelijk beschadiging oplopen als de vochtigheid in de ruimte niet optimaal is. Is de luchtvochtigheid wat hoger? Geen probleem, hiervoor kan je een luchtontvochtiger aanschaffen.
  2. Bedenk goed waar je welke apparatuur gaat plaatsen en hoe je hiermee omgaat. Een houten keuken kan namelijk minder goed tegen warme (en vochtige) lucht. Wil je hier meer advies en tips voor? Neem dan contact op met een van onze specialisten!

Wil je meer weten over het goed onderhouden van een houten keuken? Lees dan ons uitgebreide blog hier.

houten keuken

Houten keukens bij Keukenstunter

Wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van houten keukens of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op en vraag een van onze keukenspecialisten om hulp. Ze helpen en adviseren je graag! Liever thuis inspiratie opdoen? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine