U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieInformatie en inspiratie voor een landelijke keuken

Informatie en inspiratie voor een landelijke keuken

Denk je over een landelijke keuken? Dan is een beetje inspiratie opdoen niet verkeerd! In dit inspiratieblog hopen wij jou zowel te informeren als te inspireren voor jouw eigen invulling aan deze stijl. We bespreken de kenmerken en de sfeer van landelijke keukens. Zo kun je zien of het iets voor jou is! Lees snel verder!

landelijke keuken

De kenmerken van een landelijke keuken

Een landelijke keuken geeft een nostalgisch gevoel en zorgt voor een warme, gezellige en huiselijke sfeer. Dit betekend zeker niet dat de keuken niet high-tech of modern kan zijn! Bepaalde kenmerken maken deze stijl enkel sierlijker en warmer dan bijvoorbeeld een moderne keuken.

1. Vrijstaand fornuis
Het fornuis van een landelijke keuken staat meestal vrijstaand en is een echte eyecatcher. Dit fornuis is niet weggestopt maar wordt met trots laten zien!

2. Neutraal kleuren palet
De landelijke keuken is een rustige, warme en simpele keuken. Het zijn de accessoires die deze keuken opmaken. Kies daarom voor een neutraal kleuren palet bij het inrichten van jouw landelijke keuken. Denk hierbij aan crème, wit en hout.

3. Sierlijke details
Deze keukenstijl wordt gemaakt door de details. De landelijke keukenstijl staat bekend om de sierlijke details. Denk hierbij een mooie, opvallende grepen bij de keukenkastjes en een sierlijke kraan met twee grepen. Vooral de ronde en sierlijke vormen worden gebruik in de landelijke keuken.

landelijke keuken

4. Planken
Maak jouw landelijke keuken af door het plaatsen van houten planken aan de wand. Hier kun je jouw keukengerei of glazen potten met voorraad of kruiden presenteren. Dit geeft een ambachtelijk gevoel aan de keuken!

Is een landelijke keuken iets voor jou?

Een landelijke keuken is geschikt voor ieder budget en is helemaal invulbaar naar eigen smaak. Je kunt het zelf zo uitgebreid en extra maken als je zelf wilt. Met een wat kleiner budget kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wat minimalistischere landelijke keuken. Net zo mooi! Je kunt ons assortiment bekijken in een van onze showrooms.

Advies? Keukenstunter! 

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over het kopen van een landelijke keuken? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine