U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieIs een kookeiland iets voor jou?

Is een kookeiland iets voor jou?

Een kookeiland is voor velen een droom in de keuken. Maar waarom? En geldt dat ook voor jou? In dit inspiratieblog bespreken wij alle mogelijkheden en informatie betreffende een kookeiland. 

Verschil keukeneiland en kookeiland

Een kookeiland is een type keukeneiland. Er bestaan veel verschillende keukeneilanden. Zoals een spoeleiland met spoelbak, een bar of enkel een werkblad met opbergruimte eronder. In dit inspiratieblog wordt het kookeiland uitgelicht. Een kookeiland is een losstaand keukenblok, meestal tussen de woonkamer en keuken in, met een kookplaat waarop gekookt wordt. 

kookeiland

Tip: Kies je voor een kookeiland? Dan is het verstandig vooraf goed na te denken over de afzuiging van de kookplaat. Deze moet dan namelijk boven het eiland hangen. Overleg dit met onze keukenspecialisten! 

Kookeiland met bar of tafel

Indien je een groot kookeiland bezit of gaat aankopen kun je er voor kiezen om een bar of tafel aan je kookeiland toe te voegen. Dit is een extra plek waar je samen kunt komen met het huishouden en die de gezelligheid en het woongedeelte nog meer naar de keuken haalt. 

Voordelen van een kookeiland

Keukeneilanden zijn in het algemeen super populair, een kookeiland is een van de populairste opties. Waarom? Wij zetten het voor je op een rij!

  • Een kookeiland is vaak een verbindende factor tussen woonkamer en keuken. Dit zorgt ervoor dat je een woonkeuken creëert, dit is gezellig en zorgt voor sfeer in huis.
  • In het eiland kun je extra bergruimte kwijt voor al jouw kookgerei en voorraad. Je kunt het eigenlijk zien als extra opbergruimte. 
  • Met een kookeiland heb je ook meer kookruimte. Koken met een grotere groep wordt daardoor fijner en daarnaast is het gewoon fijn om wat meer ruimte te hebben tijdens het koken.

kookeiland

  • Een kookeiland klinkt als iets voor alleen grote keukens. Echter is er veel mogelijk, ook met een kleinere keuken. Wij raden aan met onze keukenspecialisten te overleggen wat werkt in jouw keuken! 

Advies bij Keukenstunter

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over keukens en/of een kookeiland? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine