U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieIs een RVS keuken iets voor jou?

Is een RVS keuken iets voor jou?

Ben jij ook helemaal weg van keukens met RVS (roestvrij staal)! En denk je misschien wel dat dit iets is voor in jouw keuken, maar weet je nog niet helemaal hoe je dit terug moet laten komen of hoe je het moet behandelen? Wij geven je in dit inspiratieblog graag tips en informatie over RVS in de keuken.

Hoe kan je RVS in de keuken terug laten komen?

Er zijn verschillende mogelijkheden hoe je RVS in de keuken terug kan laten komen, denk bijvoorbeeld aan het werkblad, de achterwand of de gehele keuken in RVS. Jouw keuken is dan prachtig rustiek en ontzettend stoer. Ben je bang dat jouw keuken te kil wordt met RVS? Dat is helemaal niet nodig, combineer het bijvoorbeeld met prachtige hout accenten, en je hebt al een hele andere look!

Tip: Wil je thuis alvast meer informatie? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan en laat je inspireren!

rvs keuken

De voordelen van een RVS keuken

Er zijn veel redenen waarom je voor een RVS keuken zou moeten kiezen. Een van de grootste redenen is dat het erg hygiënisch is. Dat is ook waarom dit soort materiaal ook vaak in de professionele keuken gebruikt wordt. Het is erg makkelijk te onderhouden. Naast het makkelijke onderhoud is het ook nog een sterk materiaal, omdat het hitte en vocht bestendig. Het is dus niet erg als je per ongeluk een hete pan laat staan op jouw RVS-werkblad. Let wel op dat het werkblad wel erg heet kan worden, ook om de pan heen.

Hoe maak je RVS het beste schoon?

RVS gaat erg lang mee, maar kan op en duur wel wat krassen of vlekken oplopen, zeker als je het met de verkeerde materialen schoonmaakt! Gebruik namelijk nooit een schuursponsje of zoute en zure schoonmaak stoffen, zoals een ontkalker (deze geeft vlekken op RVS) om dit materiaal mee schoon te maken. Dit geeft diepe en blijvende krassen. Gebeurt het een keer? Dan kan je het altijd professioneel op laten poetsen. Maar om krassen zoveel mogelijk te voorkomen raden wij het aan om tijdens het schoonmaken te werken met een microvezel doekje met afwasmiddel. Maar er zijn natuurlijk ook speciale schoonmaakmiddelen voor de RVS keuken, zoals de HG roestvrijstaal reiniger.

rvs keuken

Tip: Heb je vaak last van vingerafdrukken en vlekken op RVS? Met olijfolie kan je deze makkelijk verwijderen. Doe een klein beetje olijfolie op een keukenpapiertje en wrijf deze zachtjes rond het oppervlak.

Advies bij Keukenstunter

Wil je graag deskundig advies over jouw toekomstige keuken of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Maak dan een afspraak bij één van onze keukenspecialisten.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine