U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieKeukentrend: de zwarte keuken

Keukentrend: de zwarte keuken

Een groeiende trend op het gebied van keukens is de ‘zwarte keuken’. Steeds vaker kiezen mensen voor zwart als basiskleur in hun keuken. Een zwarte keuken is tijdloos en straalt veel luxe en sfeer uit. Daarnaast is zwart erg goed te combineren met andere kleuren en materialen. Wat zijn zoal de mogelijkheden met zwart? En wat zijn belangrijke aandachtspunten bij een zwarte keuken? Hier vind je wat inspiratie en tips.

Zwarte keukenstijlen

Zwart saai? Zeker niet! Met een zwarte keuken kun je alle kanten op. Zo zijn er zwarte keukens te verkrijgen in allerlei stijlen; modern, tijdloos, maar ook industrieel en landelijk. Welke stijl er ook bij je past, zwart past altijd!

Afgestemd op je favoriete stijl, kun je ook kiezen uit verschillende zwarte structuren. Denk aan hoogglans, zijdeglans of matte oppervlakken. Maak je zwarte keuken helemaal af met zwarte handgrepen en scharnieren aan de keukenkastjes. Wil je een moderne keuken? Ga dan voor greeploos; erg strak en stijlvol!

De ‘zwarte keuken’ dringt ook steeds meer door op het gebied van keukenapparatuur; zo zie je steeds meer zwarte (inbouw) keukenapparaten, die een perfect afgerond geheel vormen met een zwarte keuken. Een kookplaat, een afzuigkap, een inbouwoven of een keukenkraan; alles is verkrijgbaar in het zwart!

mokka keuken

Combineren; kleuren en materialen

We kunnen ons voorstellen dat een volledig zwarte keuken wat teveel kan zijn. Een voordeel van zwart is dat deze kleur perfect gecombineerd kan worden met andere kleuren en materialen. Een zwarte houten keuken werkt bijvoorbeeld heel goed. Houten keukenelementen steken erg mooi af bij een zwarte keuken en zorgen gelijk voor een warm en natuurlijk effect.

Goud en koper combineren ook erg goed met zwart. Een gouden keukenkraan met spoelbak kan dienen als mooie eyecatcher en geeft ook een extra luxe touch aan een zwarte keuken.

Smetteloos zwart; de schone zwarte keuken

Zwart is stijlvol, maar kan ook besmettelijk zijn voor vlekken. Zo zijn vingerafdrukken en watervlekken snel zichtbaar, vooral op hoogglans. Hier kun je rekening mee houden bij het kiezen van het materiaal voor je keuken. Wil je vingerafdrukken beperken? Kies dan voor een keuken met matte materialen.

Goede Keukenverlichting

Verlichting kan je keuken maken of breken. Zwart absorbeert licht, wat ervoor zorgt dat de ruimte kleiner kan lijken. Voldoende en goed licht is daarom een pre. De prettigste vorm van licht is daglicht. Heb je de mogelijkheid, plaats dan je zwarte keuken bij één of meerdere ramen. Is deze mogelijkheid er niet, dan kun je met de juiste keukenverlichting het verschil maken. Maak vooraf een goed verlichtingsplan met een keukenspecialist van Keukenstunter en haal het optimale uit je zwarte keuken.

Zwarte keukens bij Keukenstunter

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een zwarte keuken? Of wil je weten hoe je het beste verlichting kan plaatsen in een zwarte keuken? Kom eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Bij Keukenstunter kun je altijd terecht voor het beste advies en de laatste trends. Onze keukenspecialisten maken een gratis 3D ontwerp van jouw (zwarte) droomkeuken, zodat je precies weet hoe deze eruit komt te zien. Als je thuis alvast wat inspiratie wilt opdoen, kun je ons gratis inspiratiemagazine aanvragen.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine