U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieLandelijke versus moderne keuken

Landelijke versus moderne keuken

Er zijn keukens in ontzettend veel verschillende stijlen en het is lastig om daar uit te kiezen. Om jou een beetje te helpen bij die keuze vergelijken wij twee soorten keukens met elkaar om zo tot een conclusie te komen welke keuken het beste bij jou past! In dit blog bespreken wij het verschil tussen een landelijke en moderne keuken.

Tussen deze stijlen zit ontzettend veel verschil. Toch zijn dit twee van de meest populaire stijlen. Tijd dus om de verschillen op tafel te leggen.

Materiaal

Beide keukenstijlen zijn erg ingericht met basis kleuren, dus veel gebruik van zwart/grijs en wit. Echter zit er wel verschil in de materiaal keuze. De landelijke keuken heeft hout als basis. Dit wordt verwerkt in zoveel mogelijk aspecten van de keuken denk hierbij aan: keukenkastjes, het keukenblad, de keukentafel en soms zelfs ook de vloer. Bij de moderne keuken is de basis van de keuken vaker hoogglans of beton.

Minimalistisch of niet?

Ben jij van de stelling “less is more” overtuigt. Dan is een moderne keuken echt iets voor jou. Bij de moderne keuken gaat het erom dat er zo min mogelijk extra’s in de keuken staan. Alle apparatuur is ingebouwd en al het keukengerei is verborgen in de strakke keukenlades. Bij de landelijke keuken is het juist het idee dat je zoveel mogelijk laat zien. Dit doe je dan door al het keukengerei op open houten plankjes te demonstreren.

Of neem bijvoorbeeld de landelijke kraan, deze is sierlijk, met meerdere hendels die warm en koud water verschaffen. Een moderne kraan is vaak juist strakker met één hendel. 

landelijke kraan

Greeploze lades

Om te voldoen aan het strakke, minimalistische beeld dat past bij de moderne keuken, kiest men veelal voor greeploze keukenlades. De lades zijn dan te openen door er op te drukken of door een greep aan de onderkant van de kast of lade zodat deze niet zichtbaar is. De landelijke keuken, die juist zoveel mogelijk wilt laten zien, heeft staat juist bekend om haar keukenlades met sierlijke zilverkleurige grepen.

Wat past beter bij jou?

Beide keukens hebben zo hun voordelen en nadelen, het is dus helemaal aan jou wat jij beter vind passen bij jezelf. Ga je voor “less is more” of voor “show what you got”? Waar je ook voor gaat je vind jou droom keuken bij Keukenstunter. Heb je nog advies nodig over de stijl die bij jou past? Kom dan even langs in een van onze showrooms of maak alvast een afspraak voor vrijblijvend advies!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine