U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieMozaïek in de keuken! Wat voor in jouw keuken?

Mozaïek in de keuken! Wat voor in jouw keuken?

Twijfel je over mozaïek in jouw keuken? Wij kunnen je helpen met de keuze. In dit inspiratieblog bespreken wij alle informatie over mozaïek in de keuken met jou! Lees snel verder.

Wat is mozaïek nu eigenlijk?

Mozaïek is een bekend begrip. Maar oorspronkelijk, in de tijd van de Grieken en de Romeinen, is het een kunstvorm waarbij er vanuit vele kleine steentjes, een groter geheel of afbeelding wordt gevormd. 

 Mozaïek is een verzameling van kleine (kiezel)steentjes of tegel. Dit kan bestaan uit:

  • Glas: glazen mozaïek is erg uitgebreid. Dit betekent dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt om jouw keuken op te fleuren.  
  • Keramiek: keramiek is een makkelijk te onderhouden steen die vaak in keukens en badkamers te vinden is. Het voordeel van keramisch mozaïek is dat er veel mogelijkheden in zijn. 

mozaiek

  • Natuursteen: Ga je liever voor een wat natuurlijkere look? Dan kun je kiezen voor mozaïek van natuursteen. Veel gekozen de laatste tijd is mozaïek van marmer. 
  • Kiezels: Kiezels vormen de meest natuurlijke vorm van mozaïek, deze zorgen voor een stoere en ontspannen uitstraling. Dit soort mozaïek wordt vaak op de vloer gebruikt, maar kan ook mooi zijn op een wand. 

 

De voordelen

  • Mozaïekstenen zijn klein, licht en dun. Dit betekent dat je op schuine wanden en in lastige hoekjes goed kunt mozaïeken. Ook is er de mogelijkheid om te versieren in unieke vormen.
  • Door de dunne steentjes kun je vaak over oude wanden heen werken. Je hoeft dus niet altijd de oude bekleding te verwijderen!
  • Door het enorme assortiment is er altijd wel een mozaïektegel die past bij jouw wensen en behoeften.

De prijs

De prijs van mozaïek in de keuken hangt af van het oppervlakte dat bedekt moet worden en het type mozaïek dat je kiest. Wil je meer weten over de prijs in jouw specifieke situatie? Dan kunnen wij jou op maat gemaakt advies bieden in onze showrooms. Maak een vrijblijvende afspraak in een vestiging naar keuze!

mozaïek

Is mozaïek iets voor jou?

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over keukens en/of keukentegels? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. 

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine