U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieSlim jouw keukenkasten inrichten? Lees onze tips!

Slim jouw keukenkasten inrichten? Lees onze tips!

Zijn jouw keukenkasten toe aan een herinrichting? Of ben jij nog opzoek naar handige keukenkasten die opbergen vergemakkelijken? Wij helpen je graag met een aantal handige tips waar je misschien nog niet aan had gedacht. 

Neem je huidige keukenkasten onder de loep

Begin met het leeghalen en/of onderzoeken van jouw huidige keukenkasten. Wat valt je op als je kijkt naar je huidige keukenkasten en de inhoud ervan? Heb je te veel pannen die nooit gebruikt worden. Of heb je een hoek in je keuken die je helemaal niet benut? Maak een lijstje met punten waarom het nu nog niet is gelukt om jouw keukenkasten slim en efficiënt in te delen. Als je dit doet heb je direct door waar de pijnpunten van jouw keuken liggen.

keukenkasten

Ook raden wij je aan om spullen die niet gebruikt worden te verkopen of in een andere ruimte van het huis op te bergen. Gebruik je jouw broodbakmachine bijvoorbeeld maar een aantal keer per jaar? Berg hem dan op in de bijkeuken!

Organiseer de kleinere spullen

De kleinere spullen, zoals bestek of kopjes, kunnen gemakkelijk rommelig worden. Je doet er daarom goed aan om opbergsystemen voor deze spullen aan te schaffen. De bestekla is een van de meest voorname voorbeelden. Het bestek is geordend en gemakkelijk te vinden. Ook voor het servies of de pannen bestaan dit soort systemen. Daarnaast kun je ook handige rekjes aan jouw keukenkasten toevoegen om een extra 'plankje' te creëren waar je nog meer kleine spullen kwijt kunt. 

Keukenlades zijn gemakkelijker te organiseren

In diepe brede lades heb je meer opbergruimte dan keukenkasten met planken. Daarnaast kom je ook gemakkelijker bij de lades en de inhoud van de lades. Nog meer extra opbergruimte creëeren? Kies voor dubbele lades! Zoals in het voorbeeld hieronder. Wil je volledig gebruik maken van de ruimte? Kies dan ook voor plintlades. Dit zijn lades onder de keukenkasten, bij de plinten. Hier kun je de spullen opbergen die je niet dagelijks nodig hebt.

keukenkasten

Keukenkasten inrichten met behulp van Keukenstunter

Wil je graag deskundig advies over afzuigsystemen of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukenkasten? Kom langs in één van onze luxe showrooms bij jou in de buurt, of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan. Je kunt ook altijd een afspraak maken met één van onze keukenspecialisten.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine