U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieStatement keukenwand; val op met jouw keuken!

Statement keukenwand; val op met jouw keuken!

Eyecatchers worden een steeds grotere keukentrend. Als eyecatcher kiest men veelal voor een opvallende keukenkraan. Een andere eyecatcher die nu ook steeds vaker gekozen wordt, is de opvallende keukenwand. Wij leggen je uit hoe je met deze trend kunt spelen en hoe je het eigen kunt maken!

De basis van een opvallende keukenwand

Wil je van jouw keukenwand een eyecatcher maken? Geef één keukenwand een andere kleur of gebruik een ander materiaal. Daardoor maak je van die wand een accent muur. Hiermee wordt meestal de achterwand van de keuken bedoelt. Deze zit vaak achter het fornuis of een ander deel van het aanrecht. Je creëert met een opvallende een opvallende eyecatcher en wat voegt wat kleur of structuur toe in de keuken! Je kunt opvallen op twee verschillende manieren. 

 keukenwand

Materiaalkeuze

Eén van die manieren, en misschien wel de meest gebruikte manier, is opvallen met materiaal. Je kiest voor een materiaal met een andere structuur dan de rest van je keuken. Het leuke hiervan is dat deze achterwand direct een hele andere stijl aan je keuken geeft of je huidige stijl versterkt. 

  • Bakstenen keukenwand: Je keuken transformeert naar een stoere en industriële keuken;

keukenwand

  • Keukenwand met LED-licht: Je keuken verandert direct naar een moderne keuken;
  • Wand met marmer: Je keuken wordt een luxe en landelijke keuken;
  • Houten wand: Je keuken verandert in een huiselijke en gezellige keuken.

Opvallen met kleur

Wil je liever spelen met printjes/kleuren niet met structuur? Dat kan natuurlijk ook! Kleur of print geeft vaak een speelse uitstraling aan je keuken. Kies voor een mooi en vrolijk behang om de achterwand de accentueren. Dit is heel gemakkelijk en onderhoudsvriendelijk. Let wel op dat het behang bestand is tegen stoom. Een speciale coating is hiervoor vaak al genoeg!

keukenwand

Tips en tops

  • Erg stoer en helemaal van deze tijd: beton circe of beton stuc. Vraag wel een specialist om advies!
  • Klassiek tegels: Vroeger werd dit al gedaan maar nu zijn tegels als keukenwand nog steeds zeer trendvol. Val op met een mooi design of unieke kleuren.
  • Gratis 3D-ontwerp: Een leuke keukenwand in gedachten? Kom eerst even langs in onze showroom en laat een gratis 3D-ontwerp maken. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe achterwand echt past in jouw keuken!

Advies bij Keukenstunter

Wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van keukenwanden? Kom dan eens langs in één van onze showrooms bij jou in de buurt. Bij ons vind je alle mogelijkheden voor een mooie keuken die bij jou past.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine