U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor het inrichten van een kleine keuken

Tips voor het inrichten van een kleine keuken

Soms heb of wil je niet veel ruimte voor de keuken. Dan is het toch wel handig om deze slim in te richten zodat je wel al je keukengerei en apparatuur kwijt kunt! Wij bieden jou de handigste tips om een kleine keuken (slim) in te richten, lees snel verder!

1. Een lichte en neutrale basis

Begin met een lichte kleur (het liefst witte of crème) als basis. Een lichte basis zorgt ervoor dat (natuurlijk) licht weerkaatst, waardoor je keuken ruimer oogt. Natuurlijk kun je jouw keuken opvrolijken met een kleurtje hier en daar. Zorg er wel voor dat het op elkaar is afgestemd, zodat het niet teveel wordt. Anders loop je het risico dat jouw keuken rommelig gaat ogen.

kleine keuken

2. Extra opbergruimte creëeren

Het belangrijkste voor in de keuken is het creëeren van opbergruimte voor alle accessoires, voorraden en keukengerei. Als je niet genoeg hebt aan jouw keukenkastjes, kun je met de volgende tips nog extra opbergruimte creëeren.

  • In de hoogte werken: Voeg extra kasten boven het aanrecht toe voor extra ruimte. Hierbij kun je het beste omhoog werken om alle ruimte die je hebt te benutten.
  • Planken: Voeg planken toe om kruiden of planten op neer te zetten. Ook deze kun je het best boven het aanrecht plaatsen.
  • Haakjes: Op de achterwand kun je haakjes plaatsen om zo jouw keukengerei en handig plekje te geven. 
  • Keukentrolley: Ten slotte kun je nog een aantal accessoires of een deel van de voorraad op een keuken trolly zetten. Deze is handig voor extra opbergruimte maar ook omdat je deze kunt verplaatsen. Je hebt het belangrijkste kookgerei dus altijd bij de hand!

kleine keuken

3. Laat jouw kleine keuken er modern uitzien

In een kleine keuken loop je vaak het risico dat je veel op of naast de keuken hebt staan. Om jouw keuken zo strak mogelijk te houden kun je de volgende tips toepassen.

  • Leeg aanrechtblad: Maak jouw aanrecht weer leeg nadat je klaar bent met koken. Berg spullen zoals een tosti-ijzer of blender op in de kast nadat je het gebruikt hebt. 
  • Inbouwapparatuur: Kies, waar het kan, voor inbouwapparatuur. Op die manier lijkt jouw keuken een stuk minimalistischer.
  • Less is more: Kies alleen voor de apparatuur die je daadwerkelijk gebruikt en kies voor zoveel mogelijk combi-apparaten.

Meer tips voor een kleine keuken

Zoals je ziet heb je ook met een kleine keuken ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer je tijdens het inrichten rekening houdt met zowel de praktische, als de esthetische kant, dan kan het niet misgaan. Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw kleine keuken? Kom langs in een showroom naar keuken of maak een afspraak.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine