U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor het onderhouden van je vaatwasser

Tips voor het onderhouden van je vaatwasser

De vaatwasser is een ontzettend handige toevoeging aan je keuken. Indien je deze goed onderhoud kan een vaatwasser ontzettend lang meegaan. Als de volgende, simpele stappen in je vaste schoonmaak plan zitten weet je zeker dat jouw vaatwasser het lang vol gaat houden. 

Stap 1: Filter

Begin met het schoonmaken van het filter. In het filter blijven de meeste etensresten verstopt zitten. Laat je dit te lang zitten of gaat het te veel ophopen? Dan gaat de vaatwasser stinken en wordt de vaat minder schoon. Maak dit dus regelmatig schoon. Hoe vaak je dit moet doen ligt eraan hoe goed je de vaat schoonspoelt voor je het in de vaatwasser zet. Dit moet dus blijken na verloop van tijd. 

vaatwasser

Kijk op de handleiding van de vaatwasser hoe je het filter eruit kunt halen en spoel het filter af onder de kraan. Deze simpele stap scheelt al ontzettend veel!

Stap 2: Sproei armen en deurrubber

Op de sproei armen en op het rubber tussen de deur van de vaatwasser kunnen ook etensresten komen. Doordat vuil zich ophoopt op de sproeigaten komt er minder water op de vaat. Als dit het geval is, kun je de sproeiers door prikken met een satéprikker en verder even af spoelen. Het deurrubber is gemakkelijk schoon te maken door er een doekje langs te halen.

Stap 3: Ontkalken

Om het ontkalken van de vaatwasser tegen te gaan ontkalk je de vaatwasser ongeveer 1x per jaar. Dit kun je doen met azijn of soda. Maar om geen onvoorziene schade aan te richten aan de leidingen, kun je het best ontkalken met het hiervoor bedoelde ontkalk middel. 

Stap 4: Voorkomen van een vieze vaatwasser

De beste manier om je vaatwasser te onderhouden is het voorkomen van een vieze vaatwasser. Dit doe je aan de hand van deze tips: 

  • Spoel je vaat goed af voordat het in de vaatwasser gaat;
  • Zorg dat je de vaatwasser niet overvol stopt;
  • Herhaal stap 1 en 2 van dit stappenplan ongeveer één keer in de twee á drie maanden.

vaatwasser

Vaatwassers bij Keukenstunter

Wil je meer informatie over het schoonmaken en onderhouden van je vaatwasser? Of ben je toe aan een nieuwe vaatwasser? Je kunt hier een selectie van ons aanbod bekijken. Het complete aanbod bekijken? Kom langs in een nabijgelegen showroom of maak alvast een afspraak met een keuken specialist.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine