U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor je eigen kruidentuin

Tips voor je eigen kruidentuin

De lente is weer aangebroken! Dat betekend dat de bloemen in bloei komen te staan en de vogels weer beginnen te fluiten. Het is ook het perfecte moment om te beginnen met een eigen kruidentuin. Want iedereen kan zijn eigen kruiden verbouwen voor de lekkerste gerechten, ook als je geen tuin hebt.

Hoe dat dan kan en wat de beste tips zijn om je kruidentuin te verzorgen lees je hier!

Tip 1: Binnen of buiten?

Niet iedereen heeft een tuin tot beschikking. Heb je dit ook niet? Geen probleem! Kruiden zijn ook prima binnen te kweken. Je kunt deze prima in een potje planten en in de vensterbank laten genieten van de zon. Belangrijk is dan wel dat je de kruiden voldoende water geeft zodat ze niet uitdrogen.

Heb je wel een tuin dan is het altijd aan te raden de kruiden in je tuin de planten. Sommige kruiden hebben het s ’winters wel lastig, deze kun je dan wel naar binnen halen om de winter door te komen.

visual

Tip 2: Kies de juiste kruiden

Er zijn verschrikkelijk veel kruiden te koop. Bedenk van tevoren dus goed welke kruiden jij vaak gebruikt en lekker vindt. Daarnaast is het verstandig om niet gelijk met heel lastige kruiden te beginnen zodat je eerst kan oefenen met het verzorgen van je kruidentuin. Een paar veel gekozen voorbeelden zijn:

- Bieslook
- Peterselie
- Munt
- Tijm

Tip 3: Losse potten

Ga je meerdere kruiden kweken? Dan is het aan te raden om voor iedere kruid een eigen pot te pakken. Lang niet alle kruiden hebben dezelfde verzorging nodig, dus als je iedere kruid in een eigen pot zaait kun je per kruid de juiste verzorging bieden. Wat de juiste verzorging is voor een bepaald kruid staat meestal vermeld op het zakje met de zaadjes.

Als je voor het eerst begint met zaaien dan kun je het beste niet te hard van stapel lopen met heel veel verschillende soorten kruiden. ‘Keep it simple’ en als het dan goed uitpakt kun je altijd nog verder uitbreiden!

Keukenaccessoires

Nieuwe keuken of keukenaccessoires nodig om jouw heerlijke gerechten met zelf gekweekte kruiden te bereiden? Kom langs bij Keukenstunter, wij adviseren jou op het gebied van keukens en keukenaccessoires, zodat jij kan genieten van de beste keukenervaring!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine