U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor meer werkruimte op jouw aanrecht!

Tips voor meer werkruimte op jouw aanrecht!

Opzoek naar meer werkruimte op jouw aanrecht? Je bent niet de enige, want hoe groot het aanrecht ook is, we zijn toch altijd opzoek naar extra werkruimte. In dit inspiratieblog hopen wij jou te helpen met de handigste tips om meer werkruimte te creëeren. Een aantal van deze tips kun je ook toepassen als jouw keuken al staat. 

1. Jouw aanrecht organiseren en opruimen

De makkelijkste en meest behulpzame tip is; organiseren en opruimen. Een opgeruimd aanrecht biedt zoveel meer ruimte en overzicht. Wij raden jou dan ook aan om jouw keukenspullen en accessoires te organiseren en een vaste plek te geven. Alles wat los ligt op jouw aanrecht neemt kostbare ruimte in. Daarom dien je voor alle keukenspullen een plekje te hebben. Dubbele keukenlades zijn hierbij de meest behulpzame oplossing. Hier kun je veel in kwijt en met behulp van organisatorische hulpstukken kun je gerei en bestek goed en netjes opbergen.

aanrecht

2. Gecombineerde apparatuur

Een andere grote ruimte besparingstip is het nemen van gecombineerde apparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combimagnetron, hierdoor heb je geen oven én magnetron nodig. Ook een 3-in-1 waterkraan helpt jou met het besparen van ruimte. Dit scheelt namelijk de ruimte die je anders kwijt zou zijn aan een waterkoker. 

3. Plank boven gootsteen of fornuis

Is jouw aanrecht helemaal leeg, maar kom je toch werkruimte te kort? Dan is er een simpele oplossing die jouw tijdelijk kan helpen. Indien je wel werkruimte nodig hebt, maar jouw gootsteen en/of fornuis even niet in gebruik zijn, kun je daar een werkplank overheen plaatsen. Op die manier heb je tijdelijk iets meer ruimte.

4. Less is more

Ten slotte nog een handige tip voor als je jouw keuken nog aan het inrichten bent, je kunt er dan ook voor kiezen om ruimte te besparen in de kookplaat en spoelbak. Kies je voor een enkele spoelbak en een kleinere kookplaat, dan houd je meer ruimte over op het aanrecht. Echter moet je deze ruimte wel kunnen missen. Twijfel je hierover? Bespreek dit dan met een keukenexpert bij Keukenstunter.

aanrecht

Advies bij Keukenstunter

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over keukens en/of keukenapparatuur? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine