U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieVaatwasser op hoogte: de voor en -nadelen

Vaatwasser op hoogte: de voor en -nadelen

Een vaatwasser op hoogte, is het iets voor jou? Meestal ga je er pas over nadenken als je last hebt van het vele bukken. Het is dus verstandiger om van te voren al na te denken of dit iets voor jou is. Het inruimen van de vaatwasser doen we dagelijks en na enkele tijd kan dit last veroorzaken. Is de vaatwasser op hoogte dan misschien de oplossing? Je lees het in dit inspiratieblog!

Wat is een vaatwasser op hoogte precies

Een vaatwasser op hoogte bevindt zich, zoals het al in de naam staat, hoger dan een normale vaatwasser. De vaatwasser wordt dan op knie hoogte in de keuken gemonteerd zodat je er gemakkelijker bij kan! Doordat de vaatwasser ingebouwd wordt, is een hoge kast dan wel een noodzaak. 

De voordelen

Een vaatwasser op hoogte heeft ontzettend veel ergonomische voordelen voor jouw keuken. We sommen ze graag even voor jou op.

  • Logische optie: Een hoge vaatwasser is een logische keuze omdat je de bukkende beweging minder diep hoeft te maken. Het spreekt dus voor zich om hiervoor te kiezen.
  • Ergonomische voordelen: Ook zit de vaatwasser zo meer op gelijke hoogte met de spoelbak. Dit is ergonomisch praktischer.
  • Geen beperkingen: Een vaatwasser op hoogte is gewoon een standaard vaatwasser die hoger wordt ingebouwd. Je kunt dus alle vaatwassers kiezen! Overleg voor de zekerheid met een keukenspecialist of jouw gekozen vaatwasmachine dat ook kan.

vaatwasser op hoogte

De nadelen

Er zijn ook een aantal redenen die ervoor zorgen dat niet iedereen een vaatwasser op hoogte aanschaft.

  • Het past niet altijd: Voor een hoge vaatwasser is een hoge kast nodig, niet iedere keuken heeft dit of de hoge kast staat te ver van de spoelbak waardoor de praktische voordelen niet opgaan. 
  • Ruimte onder de vaatwasser: Doordat de vaatwasser hoog wordt geplaatst, wordt een andere lade lager geplaatst. Voor niet ieder huishouden is dit handig en wordt dit loze ruimte, dat is zonde!

vaatwasser op hoogte

Meer informatie over jouw nieuwe keuken?

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over jouw nieuwe keuken of keukenapparatuur? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. 

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine