U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieVeiligheid in de keuken

Veiligheid in de keuken

De keuken is een plek van samenkomen, een plek waar je met het gehele gezin wat tijd samen besteed. De keuken is steeds vaker verbonden met het woongedeelte van het huis. Familieleden besteden dus meer tijd in de keuken. Dit is gezellig, maar moet natuurlijk ook veilig kunnen. Wij helpen jou met het optimaliseren van de veiligheid in de keuken zodat je kunt blijven genieten van jouw keuken!

Veiligheid in de keuken 1: Kindvriendelijk

veiligheid in de keuken

Veiligheid in de keuken is met name belangrijk als je kinderen hebt. Zij zijn regelmatig te vinden in de keuken, vooral als de kinderen nog klein zijn. Bewaar daarom schoonmaakmiddelen, aanstekers en chemicaliën in kastjes met kinderslot. Zorg er daarnaast voor dat alle gevaarlijke keukenapparatuur zich op borsthoogte bevinden, de stekkers goed weggestopt zijn en dus niet bereikbaar voor nieuwsgierige kinderhandjes.  Nog een aantal dingen waar je op kunt letten zijn:

  • Sommige apparaten (zoals de frituur of het tosti-apparaat) kunnen via het snoer naar beneden worden getrokken. Let dus op voor nieuwsgierige kinderhandjes!
  • De uitstekende stelen van je steelpannen kunnen verleidelijk zijn om naar te grijpen. Zorg er daarom voor dat je de stelen niet laat uitsteken tijdens het koken.

Veiligheid in de keuken 2: Brandveilig

Vlam in de pan is geen onbekend probleem, dit is vaak een van de meest voorkomende oorzaken van brand in huis, vooral als je kookt op gas. Zorg er daarom voor dat je altijd een blusdeken in de keuken hebt, dit is de meest efficiënte handeling bij vlam in de pan. Blus niet met water, de kans is dan groot dat je een steekvlam creëert.

Tip: Regelmatig onderhoud kan er ook voor zorgen dat je op tijd achter lekkages of dergelijke van apparatuur komt.

Veiligheid in de keuken 3: Keukengerei

Tijdens het bereiden van eten wordt gebruikt gemaakt van keukengerei, waaronder messen. Messen kunnen je keukenblad beschadigen en natuurlijk ook je eigen vingers. De volgende tips kunnen je helpen om je handen en het keukenblad te besparen.

  • Van je afsnijden tijdens het bereiden van eten.
  • Zorg dat de messen schoon zijn, zo voorkom je verspreiding van bacteriën en gladde handvaten.
  • Gebruik een snijplank, zo bescherm je het keukenblad.

veiligheid in de keuken

In alle rust genieten van jouw nieuwe keuken bij Keukensale

Wil je meer informatie over veiligheid in de keuken? Kom dan eens langs bij één van onze keuken showrooms door heel Nederland of neem contact met ons op. Onze keukenspecialisten adviseren je graag over alle vragen op keukengebied! Voor inspiratie kun je ons gratis inspiratiemagazine downloaden.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine