U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieVoeg kleur in de keuken toe!

Voeg kleur in de keuken toe!

Het is zomer, velen hebben dan zin in kleur en fleurigheid. Wil jij wat kleur toevoegen aan je keuken? Of ben je jouw nieuwe keuken aan het inrichten en wil je kleur meenemen in jouw keukenontwerp? Dan ben je hier aan het juiste adres, wij geven je tips voor het toevoegen van kleur in de keuken!

Subtiele toevoeging van kleur

Je hoeft echt niet direct alles aan te pakken als je kleur wil toevoegen. Een subtiele toevoeging van kleur geeft jouw keuken direct al een heel andere uitstraling.

  • Gekleurde keukenaccessoires: Met gekleurde accessoires fleur je jouw keuken binnen no time op. Denk hierbij aan een gekleurde keukenmachine, handdoeken, servies in dezelfde stijl en kleur.  Subtiele toevoegingen met groots effect. 
  • Gekleurde keukenkraan: De keukenkraan en spoelbak hebben een centrale plek in de keuken en kunnen dienen als echte eyecatcher. Is de basis van jouw keuken vrij neutraal, maar wil je nog een kleurrijke eyecatcher toevoegen? Kies dan voor een gekleurde kraan met spoelbak!
  • Gekleurde keukenkastjes: Durf je wel wat verder te gaan en wil je meer kleur in jouw keuken? Kies dan voor gekleurde keukenkastjes! Deze stap is iets gedurfder maar pakt heel mooi uit met bijvoorbeeld een matzwart keukenblad!.

Kleur in de basis van de keuken

Wil je de kleur prominent in jouw keuken aanwezig laten zijn? Kies dan voor een gekleurde wand. En hierin heb je vele varianten. Je kunt kiezen voor één kleur, maar ook een mooi patroon met bijvoorbeeld mozaïek kan erg mooi staan.

Tot slot kun je ook kiezen voor een mooi kleurrijk behang. TIP: Let er wel op dat het behang waterafstotend is, anders blijft het niet mooi. Persoonlijk advies? Vraag een van onze keukenspecialisten!

kleur in de keuken

Welke kleuren zijn passend?

Je kunt natuurlijk alle kleuren toevoegen aan jouw keuken. Het is wel fijn om te weten wat voor effect een bepaalde kleur geeft aan de ruimte. Daarom hierbij de meest gekozen keukenkleuren.

  • Rood: Stimuleert de eetlust en maakt statement.
  • Groen: fleurig en zacht of -olijfgroen brengt rust in de ruimte.
  • Geel: Combineer zachtgeel met grijs voor een nostalgische sfeer.
  • Oranje: Pompoen oranje brengt warmte en gezelligheid in de keuken.

Kleur in de keuken? Vraag advies!

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo kleurig en efficiënt mogelijk in te richten. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine