U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieWelk type werkblad moet ik kiezen voor mijn keuken?

Welk type werkblad moet ik kiezen voor mijn keuken?

Ben jij jouw nieuwe keuken aan het samenstellen? Dan moet je ook beslissen welk werkblad jouw toekomstige keuken gaat hebben. Het is makkelijk om gewoon iets moois te kiezen, maar dit is meestal niet zo handig. Natuurlijk, een mooi werkblad is ontzettend belangrijk. Maar vergeet niet te letten op de duurzaamheid, de kosten of het onderhoud. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten onder elkaar.

Jouw persoonlijke stijl

Allereerst is het esthetische aspect van het keukenblad van groot belang. Wat is de stijl die jouw keuken moet uitstralen en hoe komt dat terug in het werkblad? Je kunt kiezen voor uitgesproken materialen zoals marmer of hoogglans wit maar ook voor een materiaal die in iedere stijl thuis past, zoals graniet.

keuken werkblad

Het type materiaal dat bij jou past

Alle materialen hebben hun voor- en nadelen, hierin is het dus afwachten wat het best bij jou past. Let er bijvoorbeeld op hoe goed het materiaal tegen krassen, hitte of water kan. Keramiek is bijvoorbeeld krasvast én hittebestendig en geïmpregneerde marmer heeft niet zo snel last van vlekken. 

Tip: Kies een aantal materialen die jouw interesse wekken en duik even diep in de voor- en nadelen. Zo kun je betere afwegingen maken!

Onderhoud van het werkblad

Daarnaast kan het benodigde onderhoud een grote dealbreaker worden. Met name natuurlijke materialen zoals marmer of hout, hebben regelmatig onderhoud nodig. Zo moet hardhout voor een optimale conditie ongeveer één keer per week goed schoongemaakt worden om vuil tegen te gaan. Bij glas of kunststof ben je sneller klaar, je hoeft alleen maar een doekje over het werkblad te halen.

Tip: Ben je fan van de houtlook maar heb je geen tijd om het te onderhouden? Kies dan voor kunststof met een houten uitstraling. Dit biedt het gemak van kunststof en de prachtige, warme uitstraling van hout. 

keuken werkblad

De dikte en de hoogte

De hoogte voor jouw keukenblad is meestal rond de 90 of 95 cm. Maar vraag voor de zekerheid aan één van onze keukenspecialisten wat goed bij jou past. De dikte van het blad is geheel een kwestie van smaak. Echter kan het wel zo zijn dat je bij een zwaar materiaal moet denken aan extra ondersteuning voor je keukenblad.

Advies bij Keukenstunter

Wil je graag deskundig advies over jouw toekomstige keuken of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine