U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieWelke keuken afzuiging past het beste in jouw keuken?

Welke keuken afzuiging past het beste in jouw keuken?

Een goed afzuigsysteem in de keuken is cruciaal. Afzuiging in de keuken zorgt ervoor dat kookluchtjes niet blijven hangen en dat de lucht wordt gefilterd. Hiermee verbetert ook de luchtkwaliteit in de keuken. Het beste afzuigsysteem voor jouw keuken is niet zomaar gevonden. De opties zijn uitgebreid en worden alleen maar uitgebreider. Wij helpen je in dit blog door de meest gekozen afzuigsystemen op een rij te zetten. Zo heb je snel overzicht. Wij behandelen de volgende afzuigsystemen. 

  • Inbouwafzuiging
  • (uitbouw) Afzuigkap
  • Geïntergreerd afzuigsysteem
  • Downdraft

1. Inbouwafzuiging

Een ingebouwde keuken afzuiging is een populaire optie binnen de afzuigsystemen. Het voordeel van dit systeem is dat deze verwerkt is in een kast of in het plafond. Hierdoor zie je de afzuiging bijna niet meer. Dit geeft een moderne uitstraling en is daarom voor velen een aantrekkelijke optie. De inbouw afzuiger wordt ook vaak gekozen bij een kookeiland, op die manier zit je niet met een afzuigkap in het midden van je keuken.

afzuiging

2. Geïntergreerd afzuigsysteem

Een van de nieuwste en modernste systemen is het geïntegreerde afzuigsysteem. Dit systeem bevindt zich in de kookplaat en zuigt kookluchtjes direct op. Deze techniek bestaat nog niet heel lang en om die reden kan dit een prijzige optie zijn. Het is wel een moderne optie die geinspireerd is op de technische vooruitgangen in de keukenwereld! 

3. (uitbouw) Afzuigkap

De uitbouw afzuigkap valt meer op en wordt in het zicht gebouwd. Je kunt van jouw afzuigkap namelijk ook een echte eyecatcher maken! Het voordeel van deze optie is dat je lekker creatief kunt zijn met jouw afzuigkap en daarnaast zijn de opties vaak wat vriendelijker in prijs.

afzuigkap

4. Downdraft

Dit systeem lijkt op de geïntegreerde afzuiging maar bij een downdraft systeem zit de afzuiging achter de kookplaat ingebouwd. Als je de afzuiging nodig hebt, klik je deze uit en komt er een klein schotje naar boven, dit is de afzuiging. Dit systeem is onzichtbaarder dan de ingebouwde afzuiging en doordat de afzuiger relatief dicht bij de kookplaat is gebouwd, maakt deze ook minder geluid. 

downdraft

De beste keuken afzuiging bij Keukenstunter

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over keukens en/of keuken afzuiging? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine