U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieWelke koelkast past het best in jouw keuken?

Welke koelkast past het best in jouw keuken?

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij van Keukenstunter snappen dat als geen ander. Er zijn zoveel opties op dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij alle mogelijke opties voor je op een rijtje gezet.

Koelkast model

Op het gebied van koelkasten heb je ruim de keuze tussen een aantal modellen, namelijk:

  • Koel-vriescombinatie: Bij deze kast zit het koeldeel boven en het vriesdeel onder. Deze twee delen zijn afgesloten van elkaar. Zo kun je goed de temperatuur instellen per deel. Handig voor 3-5 personen.
  • Dubbeldeurs-koelkast: Hier zit het vries gedeelte boven en het koel gedeelte onder, wordt veelal gebruikt bij gezinnen.
  • Amerikaanse koelkast: Dit zijn grote kasten met veel ruimte. Het koel en vries gedeelte bevinden zich naast elkaar en de koelkast heeft vaak een luxe uitstraling. Door de grote opslag mogelijkheid is deze koelkast vooral bestemd voor (grote) gezinnen.

koelkast

  • 3- en 4-deurs: Deze koelkast bestaat uit een koelgedeelte met twee grote deuren. Daaronder bevindt het vriesgedeelte zich. Dit kan een lade zijn of ook een deur. Deze koelkast is erg geschikt voor gezinnen met ongeveer 3-6 personen. 
  • Tafelmodel: Dit is een kast die kleiner is dan 100 cm, met weinig technische snufjes en vaak zonder vriesvak. Deze koelkast geeft genoeg ruimte voor ongeveer 1 tot 3 personen.
  • Smartkoelkast: Deze 'slimme' koelkast is op afstand verstelbaar (bijvoorbeeld in temperatuur) vanaf je smartphone. In sommige zit zelfs een camera waardoor je kunt bekijken wat je nodig hebt terwijl je in de supermarkt staat! 

Heb je jouw droomkoelkast gevonden? Dan hoef je alleen er alleen nog maar over na te denken of je deze wilt inbouwen of losstaand wil. Regelmatig wordt er gekozen voor een ingebouwde koelkast. Een ingebouwde kast geeft een moderne en strakke uitstraling en past daarom perfect binnen de moderne keukenstijl.

Energielabel

Koelkasten worden bestempeld met energie labels. Wanneeree je een nieuwe koeling koopt, kun je daar opletten. De labels lopen van A+++ tot D, hier in is A+++ het milieu vriendelijkst. Echter is de verkoop met een energielabel van A of lager niet meer toegestaan. A+ is dus de minst zuinige die je kunt kopen. Als je een koelkast koopt met een hoog energielabel, help je mee met het verbeteren van het milieu en daarnaast is een lager energie verbruik voordelig voor jouw portemonnee.

Advies bij Keukenstunter

Heb je advies nodig of wil je inspiratie op doen in een showroom? Kom dan langs bij één van onze Keukenstunter vestigingen. Onze keukenadviseurs staan voor je klaar om je te adviseren over de perfecte koelkast!

Tip: Ons aanbod aan koelkasten vind je hier!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine