U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieWelke kookplaat past in jouw keuken?

Welke kookplaat past in jouw keuken?

Zoek jij een kookplaat voor in jouw nieuwe of gerenoveerde keuken? In dit inspiratieblog zetten wij alle typen voor je op een rij. Dit alles zodat jij een goede keuze kunt maken! Neem alle typen even rustig door en mocht je vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met onze keuken specialisten.

1. Gaskookplaat

De gaskookplaat werkt, zoals de naam al doet vermoeden, op gas. Uit de gaspitjes komt vuur en op die manier worden je pannen verhit. Koken op gas was vooral vroeger populair, maar het is nog steeds een goedkope manier om te koken. Wel heb je voor deze kookplaat een gasaansluiting nodig, deze hebben niet alle nieuwbouwhuizen meer. Let hier dus op!

gas kookplaat

2. Inductiekookplaat

Op het moment zijn vooral de inductiekookplaten populair. In deze kookplaten zitten elektrische spoelen die een magnetisch veld generen, dit veld verhit de pan. Zo verhit dus niet de hele plaat maar alleen de plekken waar de pan op staat, heel duurzaam dus! Een inductiekookplaat is in aanschaf vaak wel wat duurder dan een keramische- of gaskookplaat.

inductiekookplaat

Tip: De keramische kookplaat is een glazen kookplaat die in zijn geheel wordt verhit. Dit is waarom men eerder kiest voor een inductieplaat. Wil je toch graag meer over de keramische kookplaat weten. Bekijk ons aanbod hier!

3. Kookplaat met afzuigmodule

Deze kookplaat wordt vaak toegepast bij een inductieplaat. De kookplaat met afzuigmodule is technisch gezien het modernst en zorgt ervoor dat en afzuigkap overbodig wordt. Daarnaast worden kookgeurtjes eerder opgezogen, zie je geen afzuigmodule en is deze kookplaat heel gemakkelijk schoon te maken. Wel is deze wat prijziger omdat deze techniek nog zeer nieuw is. 

afzuigmodule kookplaat

4. Combineren met je kookplaat

Het kan ook zo zijn dat je wilt profiteren van de voordelen van inductie, maar het ook fijn vindt om op gas te koken. Dan wordt er ook wel eens gekozen voor een combinatie van die twee. Je hoeft dan niet te kiezen, maar kookt gewoon op beiden!

Meer inspiratie? Maak een afspraak in onze winkel!

Wij kunnen jouw keuken helemaal personaliseren. Maak een afspraak in één van onze vestigingen en laat een 3D ontwerp maken door onze keukenspecialisten. Geheel vrijblijvend en met deskundig advies. 

Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp.

Liever eerst inspriatie opdoen? Download ons gratis inspiratiemagazine hieronder! Deze staat boordevol keukeninspiratie en keuken ideeën. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine