U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieWijnklimaatkasten: De laatste stap naar meer luxe

Wijnklimaatkasten: De laatste stap naar meer luxe

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan is een wijnklimaatkast misschien wel de ultieme luxe toevoeging aan jouw keuken. Wijnklimaatkasten bewaren jouw wijn op precies de juiste temperatuur zodat je ten alle tijden kunt genieten van een heerlijk wijntje. Wij geven je tips over het kiezen van een wijnopbergkast en de voordelen van zo'n kast.

Waarom wijnklimaatkasten?

Wijn is het best van smaak als het een rustig rijpproces kan doorstaan. Wijnklimaatkasten bieden zo'n rustige omgeving. Vaak wordt de kelder gebruikt als opslagplaats voor de wijn. Echter beschikt lang niet iedereen over de mogelijkheid om hun wijn in de kelder te bewaren. Sommige huizen hebben geen kelder of sommige kelders zijn ongeschikt voor het bewaren van wijn. Als dit het geval is, schiet de wijnklimaatkast te hulp. 

wijnklimaatkasten

De voordelen van een wijn(koel)kast

Je gebruikt een opslagkast voor jouw wijnen om de volgende redenen:

1. De juiste temperatuur

Je kunt (verschillende) wijnen in dezelfde kast opslaan, omdat een wijnklimaatkast verschillende temperatuurzones heeft. Op deze manier blijft iedere wijn lang bewaart op de juiste temperatuur!

2. Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid wordt ook elektronisch geregeld. Je bent langdurig verzekerd van een goede fles wijn die niet te droog of te vochtig is. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de kurk niet uitdroogt en poreus wordt. Zo komt er niet teveel zuurstof in de wijn, en wordt de wijn niet zuur. 

3. Geen trillingen

Wijnklimaatkasten zijn speciaal zo gebouwd dat de trillingen van de omgeving geen invloed hebben op de wijn. Dit zorgt ervoor dat de wijn rustig kan rijpen.

wijnklimaatkasten

4. Ventilatie

Veel wijnklimaatkasten zijn voorzien van een ventilatiesysteem. Wijn 'adement' namelijk door de kurk, door frisse lucht toe te voegen zal de wijn geen last krijgen van eventuele vieze geurtjes.

5. Donkere omgeving

Ten slotte bieden wijnklimaatkasten een donkere omgeving voor de wijn. UV-licht versnelt het verouderingsproces van de wijn. De glazen deuren van de wijnklimaatkasten zijn vaak gemaakt van UV werend glas. 

De wijnklimaatkasten van Keukenstunter

Afhankelijk van jouw wensen en eisen kun je kiezen voor verschillende wijnklimaatkasten. Wij raden aan om even langs te komen in één van onze showrooms om te overleggen met een keukenspecialist. Of bekijk ons online assortiment hier alvast. 

De wijnklimaatkasten van Keukenstunter

Zoals je ziet heb je als wijnliefhebber veel aan een wijnklimaatkast, om zo nog meer te genieten van jouw wijnen. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van een wijn(koel)kast? Kom langs in een showroom naar keuken of maak een afspraak. Wij helpen je graag!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine