KEUKENAPPARATUUR
Wat zijn we blij met de komst van vaatwassers. Er is echt niets beter te bedenken dan deze briljante huishoudelijke uitvinding. Want wie vindt afwassen nu leuk? Elke dag weer verlichten vaatwassers ons van de oervervelende afwas. Wil je je oude vaatwasser gaan vervangen of wil je er nu eindelijk eentje gaan aanschaffen? Dan zijn dit de punten waar je op moet letten.
Vaatwassers zijn te verkrijgen als inbouwmodel of als vrijstaand model. Een inbouwmodel wordt mooi weggewerkt in een nis in de keuken. Je hebt er dus geen extra ruimte voor nodig. De voorkant kun je nog zichtbaar houden, maar het kan ook helemaal worden weggewerkt met een frontpaneel. Het mooie van een inbouwmodel is dat deze in de stijl van de keuken verdwijnt. Zorg er wel voor dat je de juiste afmetingen hebt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan dit wel eens problemen opleveren bij de inbouw van de vaatwasser. Heb je vragen over het opmeten van de nis, voor keukenadvies kun je altijd terecht bij een van onze medewerkers.
Heb je een wat grotere keuken en dus meer ruimte, dan kun je prima uit de weg met een vrijstaand model. Deze zijn standaard 60 cm breed. Het voordeel van een vrijstaand model is dat je deze gelijk kunt installeren en meteen kunt gebruiken. Het bovenblad is verwijderbaar zodat je het ook makkelijk onder het keukenblad kunt plaatsen.
Het is niet moeilijk om te bepalen hoe groot de vaatwasser moet zijn. De grootte van vaatwassers worden weergegeven in couverts. Deze term komt uit de horeca. Een couvert is het eetgerei wat nodig is voor een persoon om een maaltijd te nuttigen. Dus het bord, het bestek en het glas of beker. Hoe groter het gezin, hoe meer couverts je dus nodig hebt. De standaard vaatwassers komen met 12 of 15 couverts. Voor de kleinere huishoudens van 1 tot 2 personen zijn er de zogenaamde compacte vaatwassers. Deze komen meestal met 8 tot 10 couverts.
Een vaatwasser moet zo geruisloos mogelijk zijn. Zeker wanneer je een open keuken hebt, kan teveel lawaai storend zijn. Hoeveel lawaai de vaatwasser precies maakt tijdens een wasbeurt kun je vinden op het energielabel. Dit wordt weergegeven in het aantal decibel. Een stille vaatwasser produceert een geluidsniveau van 43 decibel of zelfs minder.
Op het energielabel zie je ook tot welke energieklasse de vaatwasser behoort. Je kunt veel geld besparen wanneer je een model kiest wat zuinig is met stroom. Het is echt een misverstand dat vaatwassers veel water en energie verbruiken. Er wordt juist meer water en meer energie verbruikt wanneer je de afwas met de hand doet. Een vaatwasser is dus zuiniger in gebruik. Hoeveel water en energie er precies wordt verbruikt kun je ook terugvinden op het energielabel.
Door de jaren heen zijn de vaatwassers ook steeds milieubewuster gaan werken. Een eco-programma helpt je water en energie te besparen. Heb je de vaatwasser niet helemaal volgeladen, dan berekent een slimme beladingssensor hoeveel water er nodig is voor deze wasbeurt. Zo bespaar je elke keer weer. Is de vaat niet erg vuil, dan worden er minder spoelbeurten gedraaid door de handige aqua-sensor. Droog de vaat ook eens door gewoon de deur te openen na een wasprogramma. Een ander droogprogramma gebeurt met behulp van zeoliet korrels. Ouderwets afdrogen van de vaat bestaat natuurlijk ook nog.
De bouwkwaliteit van vaatwassers wordt ook ingedeeld in verschillende klassen. Er bestaat basisklasse, middenklasse en topklasse. Wanneer de bouwmaterialen en onderdelen van betere kwaliteit zijn, gaan de vaatwassers langer mee. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de prijs en de kwaliteit. Zorg er wel voor dat de vaatwasser regelmatig goed wordt schoongemaakt. Kalkresten en etensresten kunnen zorgen voor ongewenste verstoppingen. Dit komt de levensduur van vaatwassers zeker niet ten goede. Hoe beter je de vaatwasser dus schoonhoudt, hoe langer het meegaat. Voor het schoonmaken kun je gewoon azijn gebruiken. Zo heb je langer plezier van je aankoop. Lees hier onze uitgebreide tips voor het onderhouden van je vaatwasser.
In onze showroom kun je alle verschillende modellen vaatwassers eens rustig bekijken. De medewerkers kunnen je alles vertellen over de beschikbare functies. Een kleine vaatwasser neem je al mee vanaf ongeveer 300 euro. De aankoop zal het zeker waard zijn. Want wat je niet terug kunt vinden op welk energielabel dan ook, is de eigen tijd en energie die je met een vaatwasser bespaart. En dat is natuurlijk onbetaalbaar.
Blader vanuit je luie stoel en profiteer!
Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à € 500,-
Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.
Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.
Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.
Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!
Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.
Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.
Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.