U bevindt zich nu hierHomeVerlichting

Verlichting0

Er zijn op dit moment nog geen producten aanwezig. Deze komen z.s.m. online. Excuses voor het eventuele ongemak.

Ben je toe aan nieuwe keukenverlichting en wil je meer informatie voordat je jouw nieuwe verlichting aanschaft? Goed nieuws, wij zetten hieronder alles voor je op een rijtje! 

Soorten keukenverlichting

We kunnen keukenverlichting onderverdelen in drie typen:

  • Basisverlichting: Dit is de verlichting die je globaal gebruikt in de keuken. Bijvoorbeeld wanneer je 's nachts naar de keuken loopt of wanneer je alleen even iets weg moet gooien. In dit geval wordt er vaak gekozen voor plafonnières en spotverlichting.
  • Functionele verlichting: Dit is de meer gerichte verlichting in de keuken. Denk aan verlichting boven het aanrecht. Snijden in het donker of in schaduw is namelijk niet ideaal. Bij functionele verlichting wordt vaak gebruik gemaakt van (inbouw) spots en LED strips.
  • Sfeerverlichting: Sfeerverlichting gebruikt men bijvoorbeeld boven de eettafel om bepaalde delen in de keuken extra aandacht te schenken. Denk hierbij aan een wandlamp. Het is aan te raden om dimbare sfeerverlichting aan te schaffen. Zo kun je het licht aanpassen naar jouw wens en situatie.

Je kunt kiezen voor één lichtbron in de keuken. Wanneer je een kleine keuken hebt kan dit al voldoende zijn. Veel donkere hoekjes? Dan raden we aan om ook voor functionele verlichting te kiezen.

Heb je een woonkeuken? Dan is het raadzaam of alledrie de typen keukenverlichting aan te schaffen. 

Keukenverlichting die past bij jouw smaak

De verlichting in jouw keuken is belangrijk en maakt de keuken helemaal af. Wij hebben een breed assortiment zodat er altijd verlichting is die helemaal bij jouw keuken past. Van klassieke hanglampen tot moderne inbouw spots, wij hebben het allemaal in ons assortiment.

Ben je op zoek naar verlichting van een bepaald merk? Ga dan direct naar onze merken.

Advies nodig of heb je vragen?

Wij raden je aan om van tevoren een verlichtingsplan te maken voor jouw keuken. Op deze manier weet je precies wat bijvoorbeeld technisch wel- en niet kan en heb je een goed overzicht van de lichtpunten binnen de keuken.

Je kunt bij ons terecht voor vrijblijvend advies wat betreft:

  • Eén van onze producten
  • Inspiratie
  • Algemeen advies en mogelijkheden
  • Montagevragen

Tevens ben je natuurlijk van harte welkom in één van onze showrooms door heel Nederland.