Alle voordelen van een kokendwaterkraan op een rij

De kokendwaterkraan biedt veel voordelen en wordt vaak gekozen wanneer men een nieuwe keuken aan het inrichten is. Is dit ook iets voor jouw keuken? Lees op deze pagina alles over de voordelen van een kokendwaterkraan, hoe je dit kan gebruiken en hoe een heetwaterkraan werkt.

Keukenstunter - kokendwaterkraan

Hoe werkt een kokendwaterkraan?

Een heetwaterkraan zorgt ervoor dat je binnen enkele seconden kokend water kunt krijgen uit je normale kraan. Dit kan door de kokendwaterboiler die zich onder de keukenkraan bevindt. In deze boiler wordt het water op hoge temperatuur en onder hoge druk bewaart zodat je altijd snel kokend water kunt gebruiken.

Is een kokendwaterkraan duur?

Een kokendwaterkraan kan best duur zijn. Ten eerste verbruikt een heetwaterkraan meer energie op jaarbasis dan bijvoorbeeld een waterkoker. Maar een waterkoker verbruikt weer meer water op jaarbasis dan een kokendwaterkraan. Het installeren van een kokendwaterkraan kost wel wat geld, sommige leveranciers kunnen al een kraan plaatsen vanaf 500 euro, maar de meeste leveranciers zijn een stuk duurder. Dit is dus een groot verschil met een waterkoker. Wil je weten hoeveel jouw kokendwaterkraan precies gaat kosten? Neem dan contact op met een van onze keukenadviseurs.

Veiligheid kokendwaterkraan

Kokendwaterkranen zijn erg veilig omdat ze niet zomaar aan te draaien zijn. Vaak zit er een kinderslot op zodat kinderen niet zomaar zijn of haar handen wast met kokend water. Daarnaast is het veiliger dan een pan of waterkoker die snel om kunnen vallen.

Stijlvolle heetwaterkraan

Omdat de kokendwaterkraan zo populair is, is deze in diverse designs te verkrijgen. Ben je benieuwd naar ons assortiment 3-in-1 waterkranen? Maak een afspraak in onze showroom. 

Duurzaam

Ten slotte is een kokendwaterkraan preciezer in de hoeveelheid water die je nodig hebt. Je hebt nooit te veel water en verspilt daarom weinig. Daarnaast verspil je ook geen gas of elektriciteit met het koken van te veel water!

De kokendwaterkraan verbruikt helemaal niet veel energie. Het water wordt op kooktemperatuur bewaart en hoeft dus niet iedere keer opnieuw opgewarmd te worden. Ten slotte kun je de boiler vaak uitzetten als je de kokendwaterkraan lange tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent!

Meer informatie en inspiratie van Keukenstunter!

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over keukenkranen of ander keuken apparatuur? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze. Van tevoren kan je ook alvast het inspiratiemagazine downloaden, om inspiratie op te doen voor jouw nieuwe keuken.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo duurzaam mogelijk in te richten.

Inspiratiemagazine

Meer informatie over slimme keukens bij Keukenstunter

Heb jij hulp nodig bij het kiezen van jouw nieuwe droomkeuken met smart functies? Maak dan nu een persoonlijke video- of thuisafspraak onze keukenspecialisten helpen je graag! Download ook ons gratis inspiratiemagazine, zo kun je thuis alvast inspiratie opdoen.

 

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Pelgrim
ATAG
AEG
Etna
Novy
Dekker
Bosch
NEFF
Siemens
Lanesto
Electrolux
Boretti

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.