Keukenstunter - Bari_Savanna2_1

Wijnkasten

KEUKENAPPARATUUR

Wijnkasten zijn inmiddels onmisbaar voor de echte wijnliefhebber. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar ze bewaren de geliefde wijnflessen ook onder de juiste omstandigheden. Voor diegenen die er verstand van hebben, is dit zeer belangrijk. De smaak van de wijn kan worden aangetast door de kleinste schommelingen van omstandigheden. Wijnkasten helpen om dit te voorkomen. Maar hoe gebeurt dat precies? Wij vertellen je hoe het zit.

Wijnkasten voor de echte wijnliefhebber

Een echte wijnliefhebber zal het je kwalijk nemen wanneer je goede wijn zomaar in een kast of in de koelkast bewaart. Het licht en eventuele trillingen hebben namelijk invloed op de smaak. Iemand die echt gek is op wijnen, wil daar helemaal niets van weten. De kelder is vanaf vroeger een ideale opslagplaats geweest voor wijnen. Het is er altijd het donker en koel. De ideale temperatuur om wijn te bewaren is tussen de 11 en 13 graden. Helaas heeft niet iedereen een kelder om de wijnen voor langere tijd te bewaren. Wijnkasten helpen je in dit geval om de ideale omstandigheden te scheppen voor de wijnen. De temperatuur blijft in de kast constant. Een UV filter op de glazen deur zorgt ervoor dat de kast donker blijft. Bewaar de wijnen dus in een wijnkast, zodat de smaak gewaarborgd wordt.

De vochtigheidsgraad

Naast de temperatuur is het ook belangrijk dat de vochtigheid precies goed is. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 50% en 70%. De kurk moet namelijk altijd vochtig zijn, zodat de fles goed afgesloten blijft. Bij een vochtigheidsgraad van onder de 55% heb je kans dat de kurk uitdroogt. Het gevolg is dat de wijn uit de fles loopt en er zuurstof kan bijkomen. Dit is natuurlijk uit den boze. Wijnkasten helpen je om dit te voorkomen. Ze zorgen er ook voor dat de vochtigheidsgraad niet te hoog wordt. Boven de 80%, zal de kurk juist weer te vochtig worden. Hierdoor kan er schimmel ontstaan. Bovendien kunnen bij een te hoge vochtigheidsgraad de etiketten van de flessen los laten. Door de vochtigheidsregelaar in de wijnkasten ben je verlost van deze problemen.

Ventilatie

Goede ventilatie is ook onmisbaar bij het bewaren van de wijnen. Stel nu dat de lucht in de wijnkasten een vervelende geur heeft, dan heeft dit ook invloed op de wijn. Het is dus belangrijk dat de wijnkasten een goed ventilatiesysteem hebben. Plaats de wijnkasten niet te strak tegen de muur. Dek het ook niet af zodat de luchtstroom constant blijft. Er zijn verschillende soorten ventilatie mogelijk in de wijnkasten. Onze medewerkers vertellen je hierover graag meer.

Welke wijnkast is de beste keuze

Je begrijpt nu wel waarom wijnkasten zo belangrijk zijn voor de echte liefhebbers. Een goede wijn behoudt zijn karakter en smaak wanneer je ze op de juiste manier bewaart. Wijnkasten zijn dus onmisbaar om de wijnen op langere termijn te bewaren. De aanschaf van een wijnkast kan nog best een hele klus zijn. Want welke wijnkast wil je eigenlijk hebben en hoe groot moet deze zijn? Er zijn drie soorten wijnkasten waaruit je kunt kiezen.

Wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast is perfect voor wijnliefhebbers die niet beschikken over de juiste omstandigheden om wijn langdurig te bewaren. Deze wijnkasten hebben twee temperatuurzones. Ze koelen niet alleen, maar kunnen, wanneer nodig, ook de wijnkasten een paar graden verwarmen. Dit gebeurt alleen wanneer de temperatuur buiten de kast lager is dan die van de wijnklimaatkast zelf. Deze kasten worden vaak ingebouwd in een nis of in de muur, maar er zijn ook vrijstaande wijnkasten te verkrijgen.

Wijnbewaarkast

De wijnbewaarkast koelt de flessen wijn op de juiste temperatuur en zorgt dat dit zo blijft. Deze wijnkasten worden vooral gebruikt om de wijnen nog te laten rijpen of om de wijnen voor langere termijn te bewaren. De omstandigheden van de donkere kelder worden hier precies nagebootst. Deze wijnkasten hebben echter geen mogelijkheid om de temperatuur te verhogen.

Wijnkoelkast

Een wijnkoelkast zie je vaker op feesten en partijen. De wijnen worden hierin bewaard op serveertemperatuur. De opslag is dan ook meestal voor de kortere termijn. De gasten krijgen vanuit deze wijnkasten de wijn op de juiste temperatuur geserveerd. Deze wijnkasten zijn meestal van iets kleiner formaat dan de andere kasten.

Laat je goed informeren

Er is een enorm aanbod aan wijnkasten aanwezig in onze showroom. Je hebt keuze uit verschillende formaten en uitvoeringen. Wil je een kleinere wijnkast of juist een grotere? Een inbouw of een vrijstaand model? Je bent bij ons altijd welkom om te kijken welke wijnkasten er zijn en welke het meest voor jouw collectie geschikt zijn. Onze medewerkers kunnen je altijd bijstaan met deskundig advies. Wil je eerst thuis wat inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken? Vraag ons gratis magazine aan en ontvang een waardecheque van € 500,-.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Novy
NEFF
Pelgrim
Lanesto
Etna
Electrolux
Siemens
ATAG
Boretti
Bosch
AEG
Dekker

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.