Keukenstunter - Wasmachines in keuken

Wasmachines

KEUKENAPPARATUUR

Het is tijd om een nieuwe wasmachine te kopen. Dat is nog best een hele opgave. Er zijn tegenwoordig zoveel modellen wasmachines met verschillende functies dat je bijna niet meer weet waar je op moet letten. We maken het wat makkelijker door te vertellen op welke punten je moet letten bij de aankoop van wasmachines.

Het energieverbruik van wasmachines

Het energieverbruik is het eerste waar je naar kijkt bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Je kunt heel wat euro’s besparen door een zuinig model te kiezen. Neem dan ook altijd wasmachines met energielabel C of hoger. Op het energielabel staat ook het waterverbruik in liters per jaar. Op deze manier bespaar je dus op water en op stroom.

Niet alleen zuinig, maar ook milieuvriendelijk

Een goed energielabel alleen is natuurlijk niet voldoende. De bouwkwaliteit van een wasmachine kan ook onderscheiden worden in verschillende klassen. Een topklasse gaat langer mee dan een basismodel bouwkwaliteit. Een topklasse bouwkwaliteit wasmachine heeft een koolborstelloze motor, 3 soorten waterbeveiligingen en een RVS-trommel. Deze materialen zijn duurzamer en zorgen ervoor dat de wasmachine langer meegaat. Je hebt dus ook nog een milieuvriendelijke wasmachine.

Het juiste vulgewicht

Wanneer het vulgewicht van de wasmachine te klein is voor de hoeveelheid was die je hebt, zou je meerdere wassen moeten draaien. Dat is natuurlijk verspilling van het water en de energie. Je kunt er dus beter voor zorgen dat er genoeg trommelinhoud beschikbaar is. Heb je een huishouden van 1 persoon, dan zou een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg voldoende moeten zijn. Kies echt voor genoeg ruimte zodat de was beter schoon wordt. Een gezin van 3 personen of meer heeft toch wel minstens 9 kg nodig. Zeker wanneer je ook grotere spullen moet wassen zoals bijvoorbeeld beddengoed, heb je meer trommelinhoud nodig.

Voor elk huishouden een geschikt model

De meeste wasmachines in Nederland hebben een deur aan de voorkant. Er zijn echter ook uitvoeringen waar de deksel aan de bovenkant zit. Deze bovenladers zijn smaller dan de voorladers. Een groot voordeel wanneer je niet veel ruimte beschikbaar hebt. Deze bovenladers zijn vooral geschikt voor 1 of 2 personen. De bovenlader wasmachines zijn makkelijk te verplaatsen doordat ze wieltjes hebben aan de onderkant. Er zijn weinig grotere modellen aanwezig met een bovenlader. Je hebt meer keuze wanneer je voor een voorlader kiest. Deze komen in verschillende modellen en maten. Op de voorladers zelf kun je ook andere spullen plaatsen of zelfs nog een droger. Een andere mogelijkheid is natuurlijk een combinatie van een wasmachine en een droger. Dit bespaart ruimte en zorgt ervoor dat je de was lekker schoon en gelijk droog uit de wasmachine haalt.

De modernste wasprogramma’s

Elke wasmachine heeft een standaard wasprogramma waar we allemaal wel bekend mee zijn. Tegenwoordig zijn er extra functies die het wassen nog makkelijker voor je maken. Zo was er al de anti-kreuk waardoor strijken eindelijk verleden tijd is. Is je kleding wat muf of heb je het lang niet gedragen? Met de stoomfunctie maak je je kleding weer lekker fris. Je hoeft er niet eens water voor te gebruiken. Er zijn nu zelfs wasmachines die je kunt bedienen door ze aan te sluiten op het netwerk van de wifi. En er zijn zelfs wasmachines die je helpen te bepalen welk programma het beste is voor de lading.

Nu ook automatische wasmiddeldosering

Een onmisbare functie voor een milieuvriendelijke wasmachine is een slim automatisch wasmiddeldosering. Dit vertelt je precies hoeveel wasmiddel je nodig hebt voor de wasbeurt. Op deze manier blijft de kleding langer mooi en bespaar je niet alleen op het wasmiddel. Er is namelijk minder wasmiddel dat moet worden uitgespoeld. Nu zijn er dus minder spoelbeurten nodig. Zo bespaar je dus ook op het water en energie.

Best getest door de consumentenbond

De consumentenbond test een groot aantal wasmachines waaruit ze de beste koop bepalen. Raadpleeg eens de site van de consumentenbond welk model het beste uit de test is gekomen. Er wordt getest op zuinigheid, hoe schoon de wasmachine wast en de prijs-kwaliteit verhouding. Door deze betrouwbare testen te bekijken weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Een groot assortiment in de showroom

Je kunt altijd eens langskomen in onze showroom om de verschillende modellen te bewonderen. Er is een groot assortiment van wasmachines. We hebben de wat simpele modellen, maar we laten je met plezier ook de luxere modellen zien. Onze medewerkers zijn er om je bij te staan met deskundig advies. Je krijgt bij ons de beste prijs-kwaliteit garantie. Zo weet je zeker dat je met de juiste keuze naar huis gaat!

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

NEFF
ATAG
Lanesto
Etna
Electrolux
Novy
Siemens
Bosch
Pelgrim
Boretti
AEG
Dekker

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.