Keukenstunter - landelijk versus modern

Landelijke versus moderne keuken

Keukenstijlen

Er zijn keukens in ontzettend veel verschillende stijlen en het is lastig om daar uit te kiezen. Om jou een beetje te helpen bij deze keuze vergelijken wij twee soorten keukens met elkaar om zo tot een conclusie te komen welke keuken het beste bij jou past! In dit blog bespreken wij het verschil tussen een landelijke en moderne keuken.

Tussen deze stijlen zit ontzettend veel verschil. Toch zijn dit twee van de meest populaire stijlen. Tijd dus om de verschillen op tafel te leggen.

Materiaal keuze keuken

Beide keukenstijlen zijn erg ingericht met basis kleuren, dus er wordt veel gebruik gemaakt van zwart, grijs en witte kleuren. Echter zit er wel verschil in de materiaal keuze. De landelijke keuken heeft hout als basis. Dit wordt verwerkt in zoveel mogelijk aspecten van de keuken denk hierbij aan: keukenkastjes, het keukenblad, de keukentafel en soms zelfs ook de vloer. Bij de moderne keuken is de basis van de keuken vaker hoogglans of beton.

Minimalistische keuken of niet?

Ben jij van de stelling “less is more” overtuigt? Dan is een moderne keuken echt iets voor jou. Bij de moderne keuken gaat het erom dat er zo min mogelijk extra’s in de keuken staan. Alle apparatuur is ingebouwd en al het keukengerei is verborgen in de strakke keukenlades. Bij de landelijke keuken is het juist het idee dat je zoveel mogelijk laat zien. Dit doe je dan door al het keukengerei op open houten plankjes uit te stallen.

Of neem bijvoorbeeld de landelijke keukenkraan, deze is sierlijk, met meerdere hendels die warm en koud water verschaffen. Een moderne kraan is vaak juist strakker met één hendel.

Greeploze lades in een moderne keuken

Om te voldoen aan het strakke, minimalistische beeld dat past bij de moderne keuken, kiest men veelal voor greeploze keukenlades. De lades zijn dan te openen door er op te drukken of door een greep aan de onderkant van de kast of lade te hebben, zodat deze niet zichtbaar is. De landelijke keuken, die juist zoveel mogelijk wilt laten zien, staat juist bekend om haar keukenlades met sierlijke zilverkleurige grepen.

Wat past beter bij jou?

Beide keukens hebben zo hun voor- en nadelen, het is dus helemaal aan jou wat jij beter vind passen bij jezelf. Ga je voor “less is more” of voor “show what you got”? Waar je ook voor gaat, je vindt jouw droomkeuken bij Keukenstunter. Heb je nog advies nodig over de stijl die bij jou past? Kom dan even langs in een van onze showrooms of maak alvast een afspraak voor vrijblijvend advies! Wil je eerst inspiratie opdoen? Download dan het Keukensunter inspiratiemagazine.

Keukenstunter - landelijke kraan

Keukenstunter heeft de keuken die bij jou past

waar je ook naar op zoek bent

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Novy
AEG
NEFF
Boretti
Dekker
Electrolux
ATAG
Bosch
Etna
Pelgrim
Siemens
Lanesto

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.