Keukenstunter - MBJhbm3e7u

Tips voor de juiste keukenverlichting

Tips!

Tijdens het koken heb je goede verlichting nodig. Zéker als je met hete pannen of scherpe messen bezig bent. Verlichting is in de keuken essentieel. Maar wat voor soort keukenverlichting is er allemaal en welke heb jij nodig? Wij helpen je graag verder!

Keukenverlichting kan worden onderverdeeld in drie verschillende typen, namelijk:

  • Basisverlichting
  • Werkverlichting
  • Sfeerverlichting

Basis keukenverlichting

Bij het uitkiezen van keukenverlichting kun je het best beginnen bij de basisverlichting. Dit is de centrale verlichting voor in de keuken. Deze verlichting verlicht de gehele keuken en hangt meestal in het midden van de ruimte.

Als basisverlichting wordt er veel gekozen voor spotverlichting, ook wel een armatuur met meerdere richtbare spots genoemd. Deze spots zijn draaibaar, waarmee de keuken vanuit verschillende richtingen perfect uitgelicht kan worden. Het is niet alleen praktischer maar de minimalistische en simpele uitstraling van de spotjes is populair in veel keukens.

Werkverlichting

Wanneer je de basisverlichting hebt uitgekozen, ga je verder met de werkverlichting. De naam zegt het al; werkverlichting is speciaal bedoeld om licht op je werk te schijnen en hangt voornamelijk boven werkplekken als het aanrecht en het fornuis. Deze verlichting voorkomt dat je in je eigen schaduw staat te werken en zorgt ervoor dat je ogen minder vermoeid raken.

Werkverlichting wordt voornamelijk aan de onderkant van hangende keukenkastjes geplaatst. Heb je geen hangende keukenkasten? Dan kun je ook kiezen voor richtbare spots in het plafond die de werkplekken verlichten. Uiteindelijk verschilt de werkverlichting per keuken en kun je het best in overleg gaan met of advies vragen aan een keukenspecialist. In onze showroom staat er altijd een specialist klaar om jou te helpen. Maak hier een afspraak!

Keukenstunter - marcin-galusz-Xq0lte4P7rQ-unsplash
Keukenstunter - NK20265_Manhattan_49B___Kiruna_Birke___Metal_676___Kupfer_Oxid

Sfeerverlichting in de keuken

Wonen en koken wordt steeds meer in één ruimte gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan een keukeneiland, waar koken en wonen op één punt samenkomen. Omdat de keuken steeds meer een verlengstuk wordt van de huiskamer, wordt sfeerverlichting steeds belangrijker.

Als sfeerverlichting kun je het best gebruik maken van warm en dimbaar licht. Hierbij kun je de sfeer op ieder moment bepalen/aanpassen. Wanneer je aan het koken bent kan het licht wat feller, en wanneer je gaat eten kan de sfeerverlichting worden aangezet door het licht te dimmen.

Deskundig advies over keukenverlichting?

Wil je graag meer advies over keukenverlichting of wil je verdere inspiratie op het gebied van keukens en keukenapparatuur opdoen? Kom eens langs bij één van onze keuken showrooms bij jou in de buurt, of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan. Je kunt ook een afspraak maken of telefonisch contact met ons opnemen. Wij geven je deskundig advies en helpen je graag als je vragen hebt.

Keukenstunter heeft de keuken die bij jou past

waar je ook naar op zoek bent

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Bosch
Boretti
AEG
NEFF
Etna
Pelgrim
Siemens
Lanesto
ATAG
Electrolux
Novy
Dekker

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.